Elektronik sigara hakkında ülkemizde bir bilgi kirliliği mevcuttur. Elektronik sigara kullanıcıları bu ortamda en doğru bilgiye ulaşırken zorlanmakta. Bizde elektronik sigara için kullanılan terimleri size tanıtıp, doğru bilgiye ulaşmanızı kolaylaştırmak istedik. İlk makalemizde A harfiyle sözlüğümüzü oluşturmaya başlamıştık. Şimdi ise elektronik sigara sözlüğüne B harfi ile devam ediyoruz.

Elektronik Sigara Hakkında En Doğru Bilgilere Ulaşın

-B-

  • Boge: Boge bir cartomizer üreticisi firmanın adıdır. Çin merkezli üretim yapan elektronik sigara firmalarından olsa da genellikle ürünlerinin kalitesi ile tanınır. Ülkemizde özellikle mod cihaz olarak tanımlanan modelleri tercih eden elektronik sigara kullanıcıları tarafından tercih edilir.

  • Battery: Batarya veya Pil, elektronik sigara kullanılırken buharlaştırıcı parçasına ihtiyaç duyduğu akımı sağlayan parçanın adıdır. Genellikle bir düğmeye sahiptir ve içeceğiniz zaman bu düğmeye basarsınız. LED ekranlı ayarlanabilir gerilimli modellerde mevcuttur. En sık bilinen modeli eGo bataryalarıdır. Bir çok elektronik sigara markası eGo modelinde e-sigara bataryası üretir.

  • Bridge: İngilizce köprü anlamına gelen bu kelime, elektronik sigara atomizerlerinin içerisinde bulunan ters U şekilli silika ipten oluşmuş ve likiti buharlaştırıcı bobinine taşıyan parçanın adıdır. Eğer esigara sizin için bir hobi unsuru haline dönüşmeye başladıysa bu parçaları iyi tanımakta fayda var.

  • Blanks: Kelime olarak boş, boşluk anlamına gelir. Elektronik sigara ile kullanılan cartomizer'larda veya kartuşlarda kullanıcı tarafında likit ile ıslatılması için bırakılmış emici bir materyalden ve hazneden oluşan parçadır.

  • Bauway: Bauway çok fazla bilinmeyen bir elektronik sigara atomizeri üreticisidir. Ürünleri kaliteleri ve fiyatları farklı yorumlara açıktır. Genelde kalitesiz ve ucuz olarka bahsedilen bir markadır.

  • Black Mamba : Aslında zehirli bir yılan türüdür. Elektronik sigara kullanıcıları içinse CE ön adıyla tanımlanan clearomizer modellerinden biridir. Bu tarz esigara atomizerleri arasında en gelişmişidir denilebilir. Tasarım olarak aynı sistemi kullansa da bu elektronik sigara atomizerinde kullanılan malzeme ve siyah yapısıyla görsellik kalitesini bir nebze artırmaktadır.

  • Boba's Bounty : Bir elektronik sigara likit markasıdır. Çoğunlukla premium yani kaliteli likit olrak tanımlanır. Elektronik sigara kullanıcıları ülkemizde bulmakta zorlansalar da çoğunlukla sevilen bir likittir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi