İlk olarak Çin’de üretilmeye başlanıp sonrasında bütün dünyaya yayılan elektronik sigara hakkında tartışmalar devam etmekte. Daha çok yeni bir ürün olan elektronik sigara üzerine yapılmış çalışmalar tersini söylese de bir kesim insanlar elektronik sigara üzerine olumsuz görüş bildirmeye devam etmekteler. Daha önceki yazılarımızda elektronik sigara üzerine yapılan çalışmalardan bahsetmiştik. Bu yazımızda da “Elektronik sigara neden yasaklanmak istemektedir?” sorusu üzerinde duracağız.

Elektronik Sigara Zararlı mıdır?

Elektronik sigara zararlı mı değil mi tartışmalarının yapıldığını biliyoruz. Birçok yerde sağlığa zararlı değildir denildiğini ve bazı yerlerde de aksini iddia ettiklerini biliyoruz.Bu tartışmaları takip ettiğimizde ve zararlı olduğunu düşünen kişilerin dayanak noktalarına dikkat ettiğimizde ve dinlediğimizde bilimsel hiçbir düşünce barındırmayan konuşmalar yaptıkları ve yazılar yazdıklarını görmekteyiz.

Bilimsel çalışmaların tamamının vardığı tek bir sonuç var: “Elektronik sigara, sigaradan daha az zararlıdır.” Ancak e-sigara karşıtlarının dillendirdiği başlıca şey nikotin kullanmaya devam edildiği ve yasaklanması isteği. Bu kişilerin hiçbirisi sigara yasaklansın diye bir cümle dillendirmezken, sanki sigara kartellerinin sözcüleri gibi sigaradan kurtaran elektronik sigara ürünlerinin yasaklanmasını sıkılmadan isteyebilmekteler.Halbuki içtiğiniz tek bir dal sigara kadar zararlı olmayan Elektronik sigara %90 sizi sigara bağımlılığından kurtarmaktadır.

Elektronik sigara günümüzde teknolojinin gelişmesi ile oldukça etkili birer sigara simülatörlerine dönüştüler. Esigara üzerinde bulunan atomizer isimli parça, atomizer içerisine doldurulan elektronik sigara likit sıvısını buharlaştırma mantığı ile çalışmakta. Kullanıcı içine çektiği buharın yoğunluğu ile sigara içer gibi his duyabilmekte ve sigarayı aramamakta.

Elektronik Sigara ile Sigarayı Bırakmak Çok Daha Kolay

Elektronik sigara likit sıvıları nikotin değerlerine göre ayrışmakta.Her bir e-sigara likit şişesi içerisinde 18mg, 9mg ve 0mg ye kadar nikotin değerleri bulunmakta ve elektronik sigara kullanıcıları bu seçeneklerden diledikleri elektronik sigara likit sıvısını seçmekteler. Yüksek nikotin oranlı likit ile başlanıp düşük oranlara düşülerek sigara ve nikotin bağımlılığından zaman içinde kurtulunabilmekte.

Elektronik sigara markaları da çeşitlilik arzetmekte. Bir çok farklı marka ve modelde esigara üretilmekte. Bu marka ve modellerden sizin için uygun bir elektronik sigara tercih ederek iyi bir elektronik sigara kullanımı elde edebilirsiniz. Duman yoğunluğunun çok olması ile boğazınızda sigaravari yanma hissini uyandıracağı gibi, uzun ömürlü bir atomizer yapısı ve uzun ömürlü bir pil seçeneğini tercih etmiş olursunuz.

Her şeyden önemlisi kaliteli bir elektronik sigara tercih ederek sağlıklı ve sorunsuz bir kullanım sağlamış olursunuz. Elektronik sigara bilinçli kullanılması, belli periyodlarla esigara likitleri nikotin değerleri düşürülmesi halinde sigaradan kurtulmak hiçte zor olmayacaktır. Elektronik sigara ile sigaradan kurtulmak diğer hiçbir metoda benzememekte. Elektronik sigara kullanırken en büyük avantajınız, sanki gerçek bir sigara içiyormuş gibi olacağınızdan sigaradan kurtulacağınız zaman periyodunda yoksunluğunu hissetmemiş olacaksınız. Bu sayede hem sigaradaki hiçbir zararlı ve kanserojen maddeyi vücudunuza sokmamış olursunuz hem de çevrenize hiçbir zarar vermemiş olursunuz.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi