Elektronik sigara kullanıcıları mevcut durumda doğru bilgiye ulaşmakta zorlanmaktalar. Oluşturmaya başladığımız Elektronik Sigara Terimler Sözlüğü tamamlandığında özellikle yabancı kaynaklardan bilgi edinmeye çalışan elektronik sigara kullanıcıları için çok çok yararlı olacaktır. Sözlüğümüzü genişletmeye J-K-L harfleri ile devam ediyoruz.

Elektronik Sigara Kullanımında Tasarım Önemlidir

-J-

  • Janty: Elektronik sigara piyasasında üretim yapan ciddi firmalardan biridir. Ürünlerinin kalitesi ve tasarımı ile ön plana çıkar. Elektronik sigara kullanmaya yeni başlayacaksanız size uygun bir model muhakkak bulacaksınız. Yeni model MID serisi ile mod cihaz olarak tanımlanan elektronik sigara üretimine de başladı. Janty e-sigara likitleri ise PG bazlı olup sert içim isteyen kullanıcılar için idealdir.

  • Juice: Kelime anlamı olarak tam karşılığı meyve suyudur. Elektronik sigara likiti yerine kullanılan bir terimdir.

  • Joyetech: Elektronik sigara piyasasında en fazla bilinen Çin merkezli üretici firmadır. Ürünlerinin kalitesi ve diğer bir çok elektronik sigara firmasına öncü olması nedeniyle kullanıcıların öncelikli tercihi olan bir firmadır. Çin firması olması sizi yanıltmasın. Elektronik sigara teknolojisinin mucidi zaten Çinliler.

-K-

  • Knuckle Head: Elektronik sigara ağızlığı yada diğer bir söyleyişle marpuçun açısının ayarlanabildiği modellerdir. Öyle çok fazla karşılaşmazsınız daha çok el yapımı mod esigara modelleri için tasarlanırlar.

  • Kuwako: Janty firmasının Neo elektronik sigara bataryalarını pipo görünümüne kavuşturmak için tasarladığı ek bir parçadır. Janty Neo yada diğer eGo bataryalarınız bu parça ile görsel olarak pipo görünümü kazanır.

-L-

  • Leaking: Kelime anlamı olarak sızma anlamına gelir. Elektronik sigara atomizerlerinde alt kısımdan likitin akmasını tanımlamak için kullanılır. Genellikle tanklı değilde kartuşlu modellerde daha sıklıkla görülür ve elektronik sigara da büyük bir üretim hatası yoksa kullanıcı hatası kaynaklıdır. Atomizerin fazla ısınması, kartuşu deforme etmesi yada kartuşda ezilme çatlama yerine tam takamama nedenlerinden kaynaklanabilir.

  • Low Resistance (LR): Düşük Direnç anlamına gelir. Standart elektronik sigara atomizerlerinden daha düşük direnç değerlerine sahip olan Cartomizer veya Atomizer'ler tanımlamak için kullanılır. Elektronik sigara ile düşük dirençli atomizer kullanmakta ki amaç, buharlaştırıcı bobinin daha hızlı ısınmasını ve daha fazla buhar üretmesini sağlamaktır. Esigara bataryasından daha fazla akım çekildiğinden daha çabuk bitecektir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi