Elektronik sigara almak isteyenler genellikle nasıl bir cihaz alacakları konusunda tereddüte düşmekteler. Maalesef ülkemizde elektronik sigara hakkında bilgi kirliliği, kullanıcıların doğru karar vermesini engelleyebiliyor. Biz de bu nokta üstümüze düşeni yapıp elektronik sigara kullanıcılarını mümkün olduğu kadar bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda elektronik sigara terimler sözlüğünü oluşturmaya devam ediyoruz.

Elektronik Sigara Kişiye Özel Olmalıdır

-M-

  • MOD: Mod olarak tanımlanan elektronik sigara modelleri değişken voltaj ve değişken güç özelliklerini barındıran göreceli olarak büyük özel yapım PV'dir. APV olarak da kısaltılabilir. Çoğunlukla e-sigara kullanımını hobi haline dönüştürmüş kişilere hitab eder ve mükemmel bir elektronik sigara performansı sağlarlar.

  • Mouthpiece: Türkçeye marpuç yada ağızlık olarak çevirilebilecek elektronik sigara parçasıdır. Plastik yada metalik malzeme kullanılır.

  • Manual: Elektronik sigara modellerinde otomatik bataryaların tersine, buharlaştırmayı başlatmak için basılması gerekilen bir düğme barındıran bataryalardır. Esigara kullanıcılarının en fazla tercih ettiği modellerdir.

  • Mid Series: Janty firmasının yeni üretmeye başladığı mod elektronik sigara modelidir. Özellikle yazılım olarak elektronik sigara kullanıcılarına çok büyük yenilikler getirmiştir. Elektronik sigara bir zevk olacak.

  • Milligrams (mg): Miligram, Kütle ölçüsü birimi gramın binde biridir. Likitlerdeki nikotin oranını belirtmek için kullanılır. 0-9-18 mg nikotin barındıran elektronik sigara likitleri mevcuttur ve aslında sadece mg olarak değil mg/ml olarak gösterilmelidir. 1 ml likit içerisinde ki nikotin miktarını gösterir.

  • Milliliters (mL): Mililitre, Hacim ölçüsü birimidir. Kullandığınız elektronik sigara likitinin hacmini belirtmekte kullanılır.

  • mAh: Mili Amper x Saat, bir elektrik akımı ölçüm birimidir ve genellikle bataryalarda kullanılan bir terimdir. Sanılanın aksine, pilden çekebileceğiniz maksimum akımı belirtmez. Pilin şarj ve deşarj süresini belirtir. 1000 mAh bir batarya ile 100 mA akım kullanan bir cihaz çalıştırırsanız pilinizin bitmesi 10 saat sürer. Elektronik sigara kullanımında sürekli bir batarya kullanımı söz konusu olmadığında tam bir hesap yapmak mümkün değildir ancak size farklı elektronik sigara bataryalarının kullanımlarını karşılaştırmanız için olanak sağlar.

  • Minimal: Normal sigara görünümünde ve boyutunda olan elektronik sigara modellerini tanımlamak için kullanılır. Çoğunlukla ilk çıkan esigara modelleri ve otomatik bataryaları, doldurulmayan kartuşlu Amerikan modelleri bu sınıfa girer.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi