Günümüzde hızla yaygınlaşan elektronik sigara beraberinde bir çok tartışmaya da neden olmakta. Batı ülkelerinde rahatça satılan ve üzerine araştırmalar yapılan elektronik sigaralar ise ülkemizde yasak ve tabiri caizse her kafadan bir ses çıkmakta. Daha önce söylediğimiz gibi elektronik sigara hakkında ülkemizde bir taraftan yetkin olmayan satıcıların aşırıya kaçan pozitif yorumları diğer taraftan devlet eliyle belirli bir sağlıkçı ekibin ve medyanın hiç bir bilimsel gerçeğe dayanmayan karalamaları elektronik sigara hakkında bilgi kirliliği oluşturmaktadır. Elektronik sigara hakkındaki yasaklar için özendirici olduğu önyargısı en çok dillendirilen bahanedir.

Elektronik Sigarada , Sigara İçmeyenleri ve/veya Sigarayı Bırakmış Olanları Özendirir mi?

Bu noktada sigara tiryakileri ve elektronik sigara kullanıcılarını bir kenara bırakıp, birilerinin de esigara konusunda uyardığı gibi, sigara kullanmasa da yada bırakmış olsada elektronik sigara ile sigara içmeye özenecek olan insanlara birazda ironi ile durumu anlatalım.

Evet arkadaşlar, hepiniz iradesiz ve zayıf varlıklarsınız. Hayvanlar gibi içgüdülerinizin esiri olarak yaşıyorsunuz. Hayatınız boyunca hiç sigara içmemiş olabilirsiniz ama hep sigara içmek istediniz. İçinizde hep bu istek vardı ama tırsıyordunuz, sigarayı bırakmayı tercih edenler de zaten tırstıkları için bıraktılar zaten. Dürtülerinize engel olamıyorsunuz.

Elektronik sigara ile insanların nikotin kullanmaya başlaması için yukardaki şartları sağlaması gerekir. Eğer siz böyle bir insansanız evet elektronik sigara kesinlikle uzak durulması gereken bir cihaz.

Elektronik Sigara Sadece Sigara Tiryakilerinin İlgisini Çeker

Elektronik sigara kullanımı sigarayı bıraktırır. Ancak siz sigara kullanmayanlar sigara içenleri gördüğünüzde kendinize engel oluyorsunuz, yanınızda dibinizde içildiğinde rahatsız oluyor uzaklaşıyorsunuz ama e-sigara içenleri gördüğünüzde bir türlü kendinizi durduramıyorsunuz. Elektronik sigara denen cihazın ne olduğunu tam bilmeseniz de, daha önce esigara ile hiç tanışmamış olsanız da, anlamasanız da sigarayı, nikotini hayatınızdan kendi isteğinizle çıkartmış olsanız da elektronik sigara görünce bir anda manyaklaşıyor, "ah bir tadına baksam! bir denesem! ucundan bi' kıt..." diye dövünüyorsunuz.

Sizi pis özentiler sizi! Ama endişelenmeyin, özel hastanelerimizin "hocaları" ve devlet babamız sizleri kendinizden ve elektronik sigara illetinden koruyacaktır! Sizi gidi pis gizli tiryakiler sizi! Bir de "sigara içmiyorum" diye geçiniyorsunuz, oysa nikotin ve elektronik sigara hep düşlerinizde, aklınızda! Hepsi iyi güzel de... ya nikotin tabletleri, nikotin bantları ne olacak? Siz pis özentilerin, potansiyel tiryakilerin canı hiç nikotin tableti, nikotin bandı çekmiyor mudur acaba?

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi