Günümüzde Türkiye piyasasında elektronik sigara kullanıcıları arasında en fazla kullanılan ürünler “CE” ön adıyla satılan clearomizer diye isimlendirlen atomizer sistemi kullanan elektronik sigaralardır. Basit sistemleri ve değiştirilebilir rezistans özellikleri ile ilk defa elektronik sigara kullanacak insanlar için iyi bir tercih olabilirler. Bu elektronik sigaraları biraz daha ayrıntılı anlatmak ve karşılaşabileceğiniz olası sorunlara dikkat çekmek istiyoruz.

Clearomizer Sistemi Kullanan Elektronik Sigaraların Genel Sorunları

Bu modelde elektronik sigaralar, gün içerisinde uzun süreli kullanım için gayet iyidir ama bu esigaralar ipli (wick) sistem kullandıklarından saltanatı kısa sürer ve yanık plastik tadı vermeye başlar. Hele bir de e-sigaranız içinde likitle beklerse, bir otomobilin eksoz dumanını çeker gibi hissedersiniz. Bu durumda ise değiştirilebilir başlıklar işinizi görecektir.

Elektronik sigaranız temizlenebilir ama temizlemek her zaman işe yaramaz. Bu atomizer modelinin iki parçası vardır (içinde atomizeri örten silikon kapakçık hariç) vidalı damla şeklinde ağızlığı (screw-on drip-tip) ve tank+atomizer şeklinde cihazın kendisi.

E-Sigaranızın tankını atomizerden ayırmanız mümkün olsa da yerine taktığınızda alt kısmında likit akıtması gibi bir olasılık mevcut. Yani elektronik sigaranızda dolum ve temizlik işlemlerini üst kısmından yapmanız ve drip-tip dışında bir şeyini çıkartmamanız tavsiye edilir.

Clearomizer Kullananlar İçin Elektronik Sigara Bakımı

Elektronik sigaranız da cam tankın ortasında ucunda silikon bir kapakçık olan metal bir kısım görebilirsiniz. E-sigaranızı likit doldururken camla bu kapakçık arasındaki miniminnacık boşluktan geçirmeniz gerekiyor; esigaranızı temizlerken de kaynar suyu yine o aralıktan püskürtüp, atomizeri hafifçe çalkaladıktan sonra yine o aralıktan çekiyorsunuz. Esigaranızı doldurmak/temizlemek için mutlaka küt uçlu bir enjektör veya iğneli dolum şişesine ihtiyacınız var.

Bu tip elektronik sigaralarda yaşayacağınız sorunlardan bir tanesi wick'in kısa olmasıdır. E-sigaranızda likit seviyesi silikon kapakçığın altına inmeye başladığında ara sıra yan yatırıp wick'ini ıslatmanız hatta bir iki defa kuru çekmeniz gerekir. Yaklaşık 3 hafta içinde wick'te sıvı kalıntısı birikmeye başlar ve esigaranızdan elde ettiğiniz dumanın tadı kötüleşir. Böyle bir durumda yukarıda bahsettiğimiz gibi kalan likiti boşaltıp içini sıcak suyla temizledikten sonra "kuru yakma" (dry burning) tabir edilen işlemi yapmanız gerekir.

Elektronik sigaranızda temizleme ve kuru yakma işlemini çok çok kötü bir tat vermeye başladığında yapın. Kuru yakma adı üstünde, e-sigaranın içine likit koymadan pile yaklaşık 7 saniye boyunca basarak yaptığınız bir işlem. Clearomizer'in ucuna bakın ve uzun uzun yakın. Ortadaki küçük metal çubuğun içinde net kırmızı bir ışık (yanan atomizer) görünceye kadar devam edin. Birkaç dakika ya da daha uzun sürebilir, pilinizin şarjını da afiyetle yiyebilir bu işlem, dolayısıyla tam dolu bir pille deneyin.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi