Elektronik sigara kullanıcıları tek kullanımlık ya da katı kartuşlu elektronik sigaralar sigaralar hariç, kullandıkları bütün elektronik sigara çeşitlerinde e-likit (e-liquid veya e-juice) kullanırlar. Yani büyük ihtimalle dokusu yağlı ve biraz yoğun olan bu elektronik sigara likitleri çokça haşırneşir olacağınız bir maddedir. Daha önceki yazılarımızda bu elektronik sigara likitleri hakkında ayrıntılı bilgileri vermiş ve içeriğinden bahsetmiştik. Bu yazımızda ise esigara likitlerinin doldurulmasından bahsedeceğiz.

Elektronik Sigara Doldururken Enjektör mü Yoksa İğne Uçlu Şişe mi Kullanmalıyız?

Elektronik sigara kullanıcıları e-sigaralarının tankını, clearomizerini ya da cartomizerini doldururken enjektör mü kullanmalı iğneli dolum şişesi mi kullanmalı? Öncelikle e-sigara dolumu konusunda ikisinin birbirinden beter olduğu gerçeğiyle barışmak zorundayız. Küçük bir uyarı: e-sigara doldururken enjektör kullanacaksanız ucunu mutlaka kütleştirin. Takı tasarım alet edevatları vardır ya, hani zincir bükmek ya da tel kesmek için, onlardan biriyle sivri ucu kesin ve enjektörü yaklaşık doksan derece çevirip biraz sıkarak (kestikten sonra uç büzülecektir) açın.

Enjektörle esigara likiti çekmek ve doğru miktarda likit çekmek deveye, bırakın hendek atlamayı, artistik jimnastik yaptırmak kadar zor. Çünkü develerin jimnastik yeteneği hiç yok. Bir de e-likitin biraz yoğun olduğunu su kadar kolay çekilmediğini hatırlayalım. Ancak e-sigaranızda clearomizer kullanıyorsanız temizliğini yaparken içine sıcak su püskürtmekte ve çekmekte (küt uçlu) enjektör kullanmak en iyisi.

Elektronik sigaranızı doldururken kullanım kolaylığı açısından iğneli dolum şişesi daha avantajlı. Ancak iğneli dolum şişesi de mümkün olan her yanından likit akıtıyor ve "iğne" kısmı ikide bir yerinden oynuyor, içeri kaçıyor ya da yerinden çıkıyor.

Elektronik Sigara Cartomizer Kullanın. Dolum Derdiniz Kalmasın.

Eğer elektronik sigaranızda cartomizer kullanıyorsanız enjektör ne iğneli dolum şişesi gibi bir derdiniz kalmaz. E-sigaranızda kullandığınız atomizer tipi ve modeline göre her ikisini de kullanmanız gerekebilir ya da ikisinide kullanmazsınız. Tank sistemli esigara da silikon kapak kullanıyorsanız ikisine de gerek yok, clearomizer için temizlikte enjektör, dolumda iğneli şişeyi kullanmanız gerekebilir ya da sadece enjektörü kullanabilirsiniz. Cartomizer bu açıdan esigara dolumu konusunda en rahatıdır, damlalığa bile gerek duymazsınız.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi