Elektronik sigaralar piyasaya çıktıktan sonra kısa süre içerisinde büyük başarı yakaladı. Bu gün dünyada milyonlarca insan elektronik sigara ile sigaradan kurtuldu. Elektronik sigaralara olan bu büyük talebin en büyük nedeni ise hiç şüphesiz sigara tiryakilerine kolay ve kısa yoldan sigaradan kurtulma imkanı tanıması. Bu nedenle e-sigara olarak da anılan elektronik sigaralar gelecekte milyonlarca hayatı kurtarabilecek mucize cihazlar olarak adlandırılabilir.

Sigara Tiryakiliği ve Elektronik Sigara

Sigaradan tamamen kurtulmayı büyük oranda kolaylaştıran elektronik sigara, sigarayı bırakmaya destek olan ve bu süreci çok daha az strese girerek geçirmeyi sağlayan bir cihazdır. Herkes tarafından kullanılabilecek kadar basit yapıda elektronik bir cihaz olan e-sigara, içine konan likidi yani alkaloit sıvıyı atomizeri sayesinde hızlı bir biçimde soğuk buhara dönüştürür.

Bu buharın içinde nikotin dışında diğer binlerce madde olmadığından, e-sigara ile sigara içimi kıyaslanmayacak kadar farklıdır. Zira e-sigara kullananlar sigara dumanındaki binlerce kimyasal yerine nikotin bulunan bir buhar solumaktadır. Nikotin alınmaya devam edilmesi zararlı gibi görünse de, sigarayı bıraktırmaya çalışan herhangi bir yöntemin sigara kadar fazla zarara sebep olamayacağı da bir gerçektir.

Sigarayı bıraktırma yöntemlerinin sigaradan daha zararlı olmaması söz konusu olduğu gibi ayrıca dünya üzerinde sigara kadar zararlı kötü alışkanlıkların sayısı da bir elin parmağını geçmeyecek kadardır. Kişinin kendi bedeni için layık görebileceği en kötü alışkanlık olan sigara, yüzler hastalığın bir numaralı nedeni olduğu gibi tüm bu risk grubuna çevredeki insanların da girmesine neden olmaktadır. Bu açıdan bakıldığında sigara içimi ile esigaranın kıyaslanması dahi resmen “abesle iştigaldir”. Sigarayı bırakmak için elektronik sigara kullanımına başlayan kişi ilk kullanımda yüksek nikotin içeren sıvıları yani esigara likitlerini, sonraki süreçte daha da düşük nikotin barındıran sıvıları kullanmaya başlar.

Elektronik Sigara ile Sigaradan Sonsuza Kadar Kurtulun

Yıllarca sigara içen ve günlük 2-3 paket kullanan kişiler dahi e-sigara ile zorlamada birkaç ay gibi kısa sürede tamamen nikotinsiz sıvıları kullanmaya başlamaktadır. Aroma açısından önceki esigara likitlerden bir farkı olmayan bu sıvı çeşitlerinin tek farkı, esigara ile içildiklerinde nikotin oluşturmamalarıdır. Kişi elektronik sigara ile bu sıvıları kullanmaya başladığında aslında vücut da nikotin bağımlılığından tamamen kurtulmuş demektir.

Dudak alışkanlıklarından vazgeçmek için bu aşamadan sonra kişinin elektronik sigara ile daha ne kadar nikotinsiz sıvı kullanacağı ise tamamen kişiye kalmış bir durumdur. Sigarayı bırakmanın psikolojik süreci olan bu aşama, kişinin bu alışkanlıktan vazgeçmesi için son aşamadır. Nikotinden kurtulmanın rahatlığı ile pek çok insan sigaradan e-sigara ile tamamen vazgeçebilmekte ve çok daha sağlıklı bir hayata başlayabilmektedir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi