Elektronik sigara uluslararası piyasaya ilk çıktığı 2008 yılından hızla yayılmış ve sigara tiryakileri arasında popüler bir tercih haline gelmiştir. Ülkemizde de sigara tiryakiliği önemli bir sorun olduğundan dolayı elektronik sigara kullanımı hızla yayılmakta ancak bu noktada özellikle elektronik sigara üzerine yasal düzenlemeler olmadığından çok fazla bir bilgi kirliliği bulunmaktadır. Biz de bu yazımızda sizinle elektronik sigara kullanımı hakkında bazı genel bilgileri paylaşmak istiyoruz.

Elektronik Sigara Kullanımı

Piyasada satılan onlarca çeşit elektronik sigara bulunmaktadır. Bunların kullanımı arasında farklılıklar olsada temel olarak mantık aynıdır. Elektronik sigaranın atomizer kısmının üstünde tank sistemi yada kartuş sistemi ile likit doldurmanız gerekir. Bu noktada e-sigara likit doldurmak konusunda dikkat etmeniz gereken en büyük husus likit haznesi yarıyı biraz geçene kadar doldurmanız olacaktır. Eğer likit seviyesi çok az olursa e-sigaranızın atomizeri soğumadığından kısa sürede bozulabilir ve size yanık tadı verebilir.

Elektronik sigara bataryaları genelde bir koruma sistemine sahiptirler. İlk defa e-sigara kullanacaksanız, eğer pil kapalı konumda ise arka arkaya 5 defa basarak aktif olmasını sağlayın. Artık e-sigaranız kullanmak için hazır. Eğer otomatik bir bataryanız yoksa elektronik sigaradan içinize nefes çektiğinizde pil üzerinde bulunan tuşa basılı tutun ve çektikten sonra tuşu bırakın. Pil bittiğinde ise atomizer kısmından ayırın ve şarja takın. Geçişli özelliğe sahip esigara bataryaları ile şarj olurken de kullanıma devam edebilirsiniz.

Elektronik sigara alırken en çok dikkat etmeniz gereken unsur da sizin kullanımınıza uygun bir e-sigara seçmek olacaktır. Bu noktada eğer dışarıda vakit geçiren biriyseniz küçük ve şık görünüşlü esigara bataryaları size daha uygun olur.

Elektronik Sigara Kullanımında Uyarılar / Önlemler

  • E-sigara ve likitleri çocukların ve evcil hayvanların ulaşabileceği yerlerden uzak tutunuz.
  • 18 yaşından küçükler kullanamaz.
  • Beklenmedik bir alerji durumunda elektronik sigarayı bırakarak doktorunuza başvurunuz.
  • Hamile ve çocuk emziren annelerin nikotin içeren likit tüketmesi uygun değildir.

Genel Elektronik Sigara Kullanım Bilgisi

  • Atomizer kısmında bulunan ipliklerin kuru kalmamasına ve esigarayı likit bulunmadan boş çalıştırmamaya dikkat etmelisiniz.
  • Likit haznesini doldurulan likitin kapasite sınırlarını aşmaması gerekir.
  • E-sigara pillerinizi ilk kullanımdan önce en az 5 saat sarj etmelisiniz.
  • Piller tamamen boşalmadıkça şarj edilmemelidir.
  • Pil ve atomizer birleşim noktalarında toz, kir veya likit var ise silinip, temiz tutulmalıdır.
  • Arka arkaya çok sert ve seri şekilde nefes çekimi yapılırsa atomizer ısınacağından, olası ısınma sonrası atomizer dinlendirilmelidir.
  • Elektronik Sigara taşıma sırasında, Elektronik Sigara taşıma çantası yok ise taşınan yerde e-sigaranın düğmesine arka arkaya 5 defa basılarak kilitli konuma getirilmelidir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi