Gelişen teknoloji ile karşımıza çıkan en yeni ürünlerden biride elektronik sigaralar. E-sigaralar kısa sürede hızla yayıldı ve elektronik sigaralar sigara kullanıcıları arasında çok fazla tercih edilmeye başlandı. 31 Mayıs Cuma tarihi Dünya Sağlık Örgütü tarafından yıllık kampanyalar ile Dünya Tütüne Hayır Günü olarak belirlendi. Bu yılda, bu anlamlı günde sigara içenlerin bütün tütün ürünlerinden ve sigaradan uzaklaşması için ve o gün dünya çapında tütün tüketmemek için çağrılar yapıldı. Bu çağrıların amacına ulaşması ve insanların tütün kullanımını tamamen bırakmasına yardımcı araçlardan biride elektronik sigaralar dır.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından tütün kullanımı ile ilişkili sağlık risklerini vurgulamak amacı ile düzenlenen bu günde ayrıca daha genel olarak tütün tüketimini azaltmak için etkili politikalar uygulamaya çalışıldı. Dünya Sağlık Örgütü kampanyası küresel boyutta etkili ve önemli olan bu kampanya ile bu konu hakkında farkındalığı artırmaktadır. Bu noktada Esigaraların sigaraya bırakmaya yardımcı olabileceğini unutmayınız.

İstatistikler sigara kullanımının dünya da her yıl yaklaşık 6 milyon kişinin ölümüne neden olduğunu ortaya koymaktadır. Bu günlerde sorulan soru ise elektronik sigara bu ölümlerin önüne geçebilir mi? Bu kurbanların 600.000 kadarı ise şaşırtıcı olarak pasif içici olması sigara dumanının sadece kullananlar değil çevrelerinde ki için de ölümcül olduğunu kanıtlıyor. Elektronik Sigaralarda ise çıkan buhar böyle bir soruna neden olmamakta dır.

Bu yıl ki Kampanyalar ve Elektronik Sigara’nın Yeri

Bu yıl kampanyanın amacı tütün reklam, promosyon ve sponsorluk yasaklarına odaklanmaktır.

Tütün ve sigara reklamı çok tartışmalı bir konudur ve e-sigaralarda bu kapsamda değerlendirilebilir. Bu yasakların ilk adımı 1997 yılında İngiltere’de atıldı. Günümüzde ise ülkemiz dahil bir çok ülkede sigara reklamı ve satışı ile ilgili çok sıkı yasaklar ile sigara kullanımı azaltılmaya çalışılmaktadır.

Bu noktada elektronik sigara, sigara ve tütün ürünlerinden uzaklaşmak için önemli bir yardımcı olarak devreye girmesi ve esigaraya talabin artması şaşırtıcı değildir. Herhangi bir tütün içermeyen bu esigaralar bir ateş ya da tütün kokulu duman çıkarmamakta. Bu nedeniyle özellikle halka açık yerlerde sigara yasağı olan ülkelerde elektronik sigara bu kapsama girmemektedir.

Elektronik Sigara Sigarayı Bırakmaya Yardımcı mı?

Sigara bağımlılığının en büyük etkeni olan nikotinin yanında el ve dudak alışkanlığı da sigara bırakmak için önemli bir engeldir. E-sigarada işte tam bu noktada devreye girmekte. Elektronik sigara kullanımı ile hem nikotin yoksunluğunu gidermekte hem de esigara ile el ve ağız alışkanlığı devam ettiği için normal sigara kullanımdan uzak durmak daha kolay bir hale gelmektedir. Tabi ki bu noktada asıl amaç elektronik sigarayı da belirli bir dönem sonra bırakıp nikotin kullanımından tamamiyle uzaklaşmak olmalıdır.

E-Sigara bu noktada asıl amaç olmasa da, sizin için çok iyi bir yardımcı araç olacaktır. Elektronik sigara ile, bir yıl sonraki Dünya Tütüne Hayır Gününde tamamiyle nikotin kullanımını bırakmaya hazırlanabilirsiniz. Sağlıklı bir gelecek nesil için ilk bireysel adım, iyi bir elektronik sigara alarak tütün kullanımından vazgeçmek olacaktır. Bu noktada esigaratamam.com size en uygun elektronik sigaraya en uygun fiyata ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi