2008 yılında ilk defa tanıştığımız elektronik sigaralar hızla gelişti ve farklılaştı. İlk başlarda az çeşitliliği ve çok gelişmemiş teknolojileri ile insanları memnun etmeyen esigaralar geçtiğimiz beş yılda çok hızlı gelişti. Şu an gelinen nokta da çok farklı çeşitleri performansları ve tasarımlarıyla elektronik sigaralar piyasada çok fazla talep görmekte. Bu noktada sormamız gereken neden normal sigara kullanımı yerine esigara kullanmalıyız? Bu noktada bir çok önemli etken vardır . Ancak şimdilik esigara kullanımının en önemli 5 nedeninin sıralamak yeterli olacaktır.

5 – Elektronik sigara ile külsüz ve izmaritsiz bir sigara keyfi

Normal sigara kullanımında insanları en fazla rahatsız eden nokta ise özellikle evde ve kapalı ortamlarda kül, küllük ve izmaritlerin ortaya çıkardığı çöp yığınıdır. Elektronik sigara kullanımı ile bu sorunları tamamen kurtulabilirsiniz. E-sigaralar ateş kullanmaz ve ortaya ne kül, ne izmarit, ne de farklı bir çöp çıkmaz. Sorunsuzca duman keyfinizi esigara ile devam ettirebilirsiniz.

4 – Elektronik sigara ile kötü kokulardan kurtulun

Normal sigara ve tütün kullanımı hem kullanıcılar hem çevredekiler için kurtulması mümkün olmayan iğrenç bir kokuya ve rahatsızlığa neden olur. Sadece bu kokudan kurtulmak için bile insanlar elektronik sigarayı bir kez olsun denemelidir. Emin olun ki bir kere denediğiniz de o insanları rahatsız eden kokuya tekrar dönmek istemeyecek ve elektronik sigara keyfinizi kokusuz sürdüreceksiniz.

3 – Elektronik sigara ile yangın riskinden kurtulun

Dünya da ölüme neden olan yangınların 3 de 1 ine tek başına sigara neden olmaktadır. Elinizde sigarayla uyuya kalmak yada etrafta ki kolay ulaşılabilir çakmakların çocukların eline geçmesi riski elektronik sigara ile ortadan kalkar. E-sigaralar batarya ile çalışır ve her hangi bir ateşe ihtiyaç duymaz. Bu nokta da elektronik sigaralar bu küçük ateşe bağlı büyük yangın riskini sıfıra indirmiş ve çevrenize güvenli bir yaşam olanağı sağlamış olursunuz.

2 – Elektronik sigara ile katransız ve sağlıklı sigara keyfi

Sigaranın sağlığımıza olan zararları artık tartışılmaz gerçekleridir. Elektronik sigara ile sigaranın içerisinde bulunan Katran, Zifir ve daha yüzlerce zararlı maddeden kurtulmuş olursunuz. Sigarada bize asıl bağımlılık yaratan etmen nikotin olmakla beraber sağlık sorunlarının en büyük etmeni nikotin yanında aldığımız diğer zararlı maddelerdir. Elektronik sigara ile bunlardan kurtulabilir ve sağlığınızı güvenceye alabilirsiniz.

1 – Elektronik Sigara ile Sigara Keyfinizi çok daha ucuza devam ettirin.

Tüm bu olumlu nedenlerin yanına birde maliyet konusunu eklemek gerekli. Normal sigara kullanımında ülkemizde günde 1 paket sigara içen tiryakilerin aylık masrafı 200-300 tl yi bulmaktadır. Elektronik sigara ile bu masrafı sadece 30-40 liraya düşürebilirsiniz. Bu da sadece kullanacağınız likitin ve ayda bir kez değiştireceğiniz atomizerin masrafı olacaktır.

Tüm bu nedenler elektronik sigara kullanımının hem sağlığınızı, hem cebinizi hem de çevrenizi koruyabilmeniz açısından önemli olduğunun göstergesidir. En doğrusu ise elektronik sigarayı sigaradan ve nikotin kullanımından vaz geçmek için bir araç olarak görmek ve bir süre sonra esigara kullanımını da bırakmak olacaktır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi