Elektronik sigara hakkında ülkemizde bir bilgi kirliliği mevcuttur ve bir kaç ay önceye kadar bu konuda olumsuz haberler yapılırken, artık bilimsel çalışmalar ışığında elektronik sigara konusunda daha olumlu düşünceler mevcut. Bu değişimin en büyük nedeni hiç şüphesiz elektronik sigara kullanan insanların memnuniyeti. Dünya genelinde ünlüler bile elektronik sigara ile görüntülenmeye başlandı. Bir önceki yazımızda paylaşmıştık, BBC elektronik sigara hakkında çok olumlu bir yazı yayınlayarak elektronik sigara ile sigara bırakmanın nikotin bandına göre daha kolay olduğunu ifade etti.

Elektronik Sigara Yaygınlaşıyor

Elektronik sigara hakkında ülkemizde yapılan karalamalar bir çok insanı bu ürünlerden uzak tuttu. Ancak son zamanlarda yapılan olumlu haberler ve insanların çevrelerinde bizzat gözlemledikleri esigara kullanıcılarının memnuniyeti bu ön yargıyı kırıyor. Elektronik sigara üzerine bunca olumlu haberin ardı ardına gelmesi tesadüf olamaz sonuçta. Hem ünlüler hem halk elektronik sigara kullanımına yöneliyorsa, dünyanın en saygın haber kuruluşlarından birisi elektronik sigara için iyi şeyler yazıyorsa bir şeyler değişiyor demektir.

Elektronik sigara konusunda bilimsel çalışma sonuçları yayınlandıkça ve elektronik sigara kullananlar kişisel tecrübelerini paylaştıkça elektronik sigara ile ilgili bilgi haznemiz genişleyecek, ön yargılar kırılacak. BBC’nin elektronik sigara hakkında kaleme aldığı ve sizinle daha önce paylaştığımız makalelerden birinde sadece Britanya için “E-sigara kullanarak 5 milyon insanın hayatı kurtulabilir” diyor.

Elektronik Sigara Araştırmaları Artıyor

Elektronik sigara kullanımı yaygınlaştıkça Dünya genelinde yapılan araştırmalarda artmakta. Şimdiye kadar yapılan esigara araştırmalarını sizlerle paylaşmıştık. Bundan sonrada paylaşmaya devam edeceğiz.

Ülkemizde de e-sigara üzerine araştırmalar biraz gecikmeli de olsa başladı. Erciyes Üniversitesi’nin şu sıralar üzerinde çalıştığı elektronik sigara araştırması bizi biraz daha aydınlatacaktır. Erciyes Üniversite öncelikle elektronik sigara kullanıcıları arasında anket düzenleyerek elektronik sigara hakkında birinci elden bilgi toplamıştı. Sonrasında da şu sıralar laboratuvar çalışmaları devam ediyor ve kısa süre içerisinde bulgularını açıklarlar diye umut ediyoruz.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi