Sigara içen biri olarak sigara içmenin yarattığı sorunlar ve ne kadar tehlikeli olduğu hakkında kapsamlı bilgi edinmekte yarar var. Ne mutlu ki bu yazıyı okuyorsanız zaten bu iğrenç alışkanlığı bırakma noktasına gelmiş, elektronik sigara hakkında düşünmeye başlamışsınız demektir. Sigarayı bırakmak ve hayatın gerçekten tadına varmak için elektronik sigara ile ilgi hazırladığımız yazıyı faydalı bulacağınızı umuyoruz.

Elektronik Sigara Keyfi

Elektronik sigara nedir, nasıl kullanılır? E-sigara ile kullanılan e-likitler isteğinize göre nikotinli ya da nikotinsiz olabilmektedir. Nikotin ihtiyacınızı kanserojen madde almadan, normal sigaraya göre çok daha sağlıklı bir şekilde karşılamak için elektronik sigara biçilmiş kaftandır. Kaldı ki e-sigara likitlerinin içindeki nikotin miktarı da kişiye göre ayarlanabilmektedir. 0, 9, 16, 18, 24mg gibi seçenekler mevcuttur ve bunları karıştırarak istenilen nikotin daha da net olarak belirlenebilir. Mesela 16mg’lık elektronik sigara likitini 9mg’lık elikitle %50-%50 karıştırırsanız esigaranızda 12,5mg’lık bir e-likit kullanmış olursunuz.

Elektronik sigara gibi çok kişiselleştirebilinen bir ürünü kullanırken psikolojik bağımlılık sorunu da ortadan kalkıyor çünkü e-sigara da normal sigara gibi elde tutulabilen, ağza götürülebilen bir alet (nikotin sakızı veya nikotin bandı gibi değil). Elektronik sigarayla istediğin zaman nefes çekip nikotin ve psikoloji ihtiyacını giderebiliyorsun. En güzeli de duman olmaması – esigara kartuşundaki likit buharlaştığında ortaya yalnızca su buharı çıkıyor.

Dünya Elektronik Sigara Kullanım Şekilleri

Normal Sigara Yerine Elektronik Sigara


E-sigara ve elikitler hem psikolojik, hem kimyasal ihtiyaçlarınızı aynı anda giderebildiği için nikotin bandı veya nikotin sakızlarında çok daha etkili bir sigara bırakma aracıdır – ki yapılan bilimsel araştırmalar elektronik sigaraların bu özelliğini de açık ve net ortaya koymaktadır. 2011 yılında Southampton Üniversitesi ve Catania Üniversitesi’nin e-sigara ve elikit üzerine yaptıkları ortak araştırma sonunda "...elektronik sigara, insanların sigarayı bırakmalarına ya da içtikleri sigara miktarını azaltmaları hususunda yardımcı olabilir. Normal sigara yerine elektronik sigara kullanmak birçok hayatın kurtulması anlamına gelecektir..." denilmiştir.

Toplamak gerekirse özet olarak şunu diyoruz: Desteksiz olsun, esigarayla olsun,,,sigarayı mutlaka ama mutlaka bırakıyoruz!

Okuduğunuz için teşekkürler, sigarasız günler dileğiyle…

E-Sigara Tamam Ekibi