Elektronik sigara son zamanlarda sigarayı bırakmaya çalışanlar için alternatif bir yöntem olarak ortaya çıktı. Elektronik sigara kullanıcıları için piyasada pek çok seçenek mevcut. Ancak özellikle ülkemizde ki elektronik sigara yasağı nedeni ile bilgi kirliliği insanların kafasını karıştırmakta. Bu mükemmel cihazlar ile sigaradan kurtulmak istiyorsanız elektronik sigara kullanırken dikkatli ve bilinçli olmalısınız.

Elektronik Sigara ile Nikotin Kullanımını Azaltmalıyız

Elektronik sigara daha önce anlattığımız onca olumlu etken nedeniyle sigara kullanıcıları arasında hızla yaygınlaşmaktadır. Ancak bu nokta da elektronik sigara kullanımını sadece normal sigara kullanımı yerine alternatif bir yol olarak görmek çok yanlış olacaktır. Elektronik sigara, sigaranın sağlığa zararlı etkilerinden uzaklaşırken nikotin kullanımını azaltmak ve tamamen bırakmak için bir araç olarak kullanılmalıdır.

Eğer Elektronik sigara kullanırken hem tüm bu faydalı yönleri, hem kullanım kolaylığı hem de maddi olarak sizi çok zorlamaması sebebi ile nikotin kullanımınızı artırırsanız e-sigara kullanımı amacına ters düşmüş olacaktır. Bu nokta da sizin için en doğru olan elektronik sigara modelini seçmeniz ve kullanım sürecinde kademeli olarak nikotin seviyesi ve günlük kullanımı düşürerek en sonunda nikotin kullanımından tamamiyle vazgeçmeniz olacaktır.

Elektronik Sigara Kullanırken Aklınızda Bulunsun

Elektronik sigara kullanırken unutmamanız gereken önemli bir nokta var. Esigara kullanımının en büyük zararı, zararsız olduğunun düşünülmesi. Bir de şöyle düşünün: nikotin bağımlısısınız ve her gün düzenli olarak nikotin tüketiyorsunuz ama nikotin aldığınız sigaranın zararlı olduğunu da biliyorsunuz. Sigarayı bırakıp elektronik sigara kullanımına geçiyorsunuz; tamamen zararsız, herhangi bir zararı görülmemiş bir nikotin alma yöntemi. Bu değişim ile elektronik sigara nikotin alımını kısıtlayıcı bir engel (sigara söz konusu olduğunda, sigaranın sağlığınıza verdiği zarar) bırakmıyor.

Elektronik sigara ile eğer dikkatli olunmazsa insan farkında olmadan daha rahat nikotin tüketmeye başlıyor ve kişiyi tatmin eden eşik nikotin değeri yükselmeye başlıyor. Bağımlılık, neye olursa olsun, hastalıktır. Bu hastalığı kabul etmiş olmanız ya da memnuniyet duymanız, bir hastalık olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Esigara tamamen zararsız olsa bile elektronik sigara ile tükettiğiniz nikotin miktarını kontrol etmeniz yaşam kaliteniz açısından önemlidir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi