Elektronik sigara ilk çıktığı günden itibaren teknolojik gelişmelere sahne oldu. Elektronik sigara piyasasında ki bu gelişmeler neticesinde bu gün elektronik sigara kullanımı hızla artmakta. Elektronik sigara talebinin en yoğun olduğu ülkelerden biri de yasaklar olmasına rağmen Türkiye. Bu yazımızda ülkemizde elektronik sigara kullanımından bahsedeceğiz.

Elektronik Sigara Kullanımı Artıyor

Ülkemizde her iki kişiden birinin sigara kullandığını düşündüğümüzde sağlık açısından nasıl bir ülke olduğumuzu da görebiliriz. Ülkemizde her yıl yaklaşık yüz bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı öldüğünü ve bunun trafik kazalarında ölen insanlardan daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Elektronik sigara bir şekilde sigaranın olumsuz etkilerinin asgari seviyeye indirilmesinde yardımcı olabilecek bir üründür.

Ülkemizde özellikle sigara firmalarının etkisi ile elektronik sigara yasağı mevcut. Buna rağmen bir çok insan e-sigara kullanmaya devam ediyor. Hatta bu insanlar çevrelerini de bir çok olumsuz medya yayınlarına rağmen elektronik sigara kullanmaya ikna ediyor. Hiç şüphesiz bunun en büyük nedeni elektronik sigaranın başarısını birebir görmeleridir.

Elektronik sigara hızla yayılmakta. Son zamanlarda çevrenizde elinde kalem şeklinde ve sigara gibi duman çıkaran bir şey görürseniz şaşırmayın. Esigara artık her yerde görebileceğimiz bir ürün olmaya doğru gidiyor. Normal sigaranın insan sağlığına verdiği büyük zararın önüne geçmesi de en ilgi çekici yanı olmaktadır. Ciğerlere çekilen duman yanan bir özellik göstermediği için zararı fazla değildir. Ortaya çıkan beyaz duman sadece buhardır. Normal sigaranın verdiği zifir ve katranımsı pislik elektronik sigarada bulunmaz.

Elektronik Sigara ile Sağlıklı Yaşam

Elektronik sigara sayesinde türün ürünü olan normal sigarayı içme isteğiniz ortadan kalkar. Vücudun ihtiyaç duyduğu nikotin ihtiyacını karşıladığı için sigara içmezsiniz. Yapılan anket sonuçları kullanıcılarının bir çoğu sigarayı bırakmada esigara kullanımının etkili olduğunu belirtmiştir. Bir müddet elektronik sigara kullanan tiryakiler bir müddet sonra bu ürünü de kullanmayı bırakmış ve tamamen sigaradan kurtulmuşlardır.

Bugüne kadar elektronik sigara kullanımından kaynaklı bir rahatsızlık haberi gelmemiştir. Bu da güvenilirliğini artırmaktadır. Fakat bir diğer şüphe uyandıran kısmı ise bu ürünün uzun dönemlerde ki etkisinin tam olarak araştırılmamış olmasıdır. Yeni yeni gelişen bir teknoloji olduğu için bu sigaranın uzun dönemde insan sağlığına ne gibi zararlarının olduğu tam olarak araştırılamamıştır. Fakat kısa dönemde normal sigarayı bırakmak amaçlı geçici bir kullanma evresi olarak düşünülürse elektronik sigara için akıllarda soru işareti kalmayacaktır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi