Elektronik sigaralar son yıllarda sigara kullanıcıları arasında hızla yaygınlaşmaktadır. Bu nokta da elektronik sigaralardan amacına uygun olarak faydalanmak için çeşitli özelliklerini ve faydalarını iyi bilmek gereklidir. Aksi halde e-sigaralar amacına ters olarak nikotin kullanımınızı artırabilir.

Elektronik Sigaranın Normal Sigara ile Karşılaştırılması

Normal sigaranın sağlığımıza olan zararları artık tartışılmaz bir gerçektir. Elektronik sigaralar, normal sigaralarda bizim asıl tüketmek istediğimiz madde olan nikotinin yanında ki diğer zararlı maddeleri barındırmaz. Elektronik sigara ile uzaklaştığımız onlarca tehlikeli maddenin en önemlileri ise katran ve zifir dir. Bu etmenler sigara kullanımında başta akciğerde olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına neden olur. Elektronik sigara ise bir noktada asıl bağımlılık etmeni olan nikotini kullanmaya devam ederken bu zararlı maddelerden uzaklaşmış olursunuz.

Elektronik sigarayı tercih edilebilir kılan diğer bir önemli özellik ise sigaranın neden olduğu kötü kokulardan kurtulmamızı sağlamasıdır. Hem bizim hem çevremiz için sigaranın en rahatsız edici özellikleri olan koku, kül ve izmarit e-sigara ile tarihe karışacak.

Elektronik sigara likitlerinde kullanılan Propilen Glikol (PG) normal sigara kullanımında da tükettiğimiz maddelerden biridir. Bu maddenin esigara likitlerinde kullanılması ise elektronik sigara kullanımında normal sigaranın verdiği hisse yakın olarak almamızı sağlamaktır. Böylece, e-sigara kullanımına geçmek normal sigaradan aldığınız hazdan pek farklı olmayacaktır. Benzer şekilde, hem de dış görünüşleri oldukça aynıdır. Tüm bu nedenlerin yanına birde elektronik sigaranın normal sigaradan çok daha az maliyetli olmasını ekleyebiliriz.

Elektronik Sigara ile Nikotin Kullanımını Azaltmalıyız

Elektronik sigaralar yukarıda sıraladığımız onca olumlu etken nedeniyle sigara kullanıcıları arasında hızla yaygınlaşmakta dır. Ancak bu nokta da elektronik sigarayı sadece normal sigara kullanımı yerine alternatif bir yol olarak görmek çok yanlış olacaktır. Elektronik sigara, sigaranın sağlığa zararlı etkilerinden uzaklaşırken nikotin kullanımını azaltmak ve tamamen bırakmak için bir araç olarak kullanılmalıdır.

Eğer Elektronik sigara kullanırken hem tüm bu faydalı yönleri, hem kullanım kolaylığı hem de maddi olarak sizi çok zorlamaması sebebi ile nikotin kullanımınızı artırırsanız e-sigaralar amacına ters düşmüş olacaktır. Bu nokta da sizin için en doğru olan elektronik sigarayı seçmeniz ve kullanım sürecinde kademeli olarak nikotin seviyesi ve günlük kullanımı düşürerek en sonunda nikotin kullanımından tamamiyle vazgeçmeniz olacaktır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi