Elektronik sigara terimler sözlüğü size çok fazla yardımcı olacak. Elektronik sigara almak isteyenler genellikle nasıl bir cihaz alacakları konusunda tereddüte düşmekteler. Biz de bu nokta üstümüze düşeni yapıp elektronik sigara kullanıcılarını mümkün olduğu kadar bilinçlendirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda elektronik sigara terimler sözlüğünü oluşturmaya devam ediyoruz.

Elektronik Sigara Bambaşka Bir Deneyim

-R-

  • Rebuildable Atomizer (RBA): Elektronik sigara buharlaştırma sistemlerinden sökülüp takılmaya olanak sağlayan tamir edilebilir bir sistemdir. Fitili kendiniz değiştirme imkanı tanısada elektronik sigara kullanıcıları için başka dezavantajları vardır. En büyük avantajı ise çok az olan kullanım maliyetidir.

  • Rezistans (Heating Coil) : Elektrik enerjisi ile ısı üretmeye yarayan bir cihazı tanımlar. Direnç içerir ve bu sayede içerinden elektrik geçtiğinde ısı elde edilir. Günlük yaşamdan sanayiye kadar pek çok alanda kullanılır. Elektronik sigara sistemlerinde de atomizer kısmında likiti buharlaştırmak için kullanılır.

-S-

  • Smokeless Cigarette: Kelime anlamı olarak dumansız sigara anlamına gelir. Temel mantık elektronik sigara kullanırken ortaya çıkanın duman değil buhar oluşudur. Bu nedenle elektronik sigara cihazlarını ifade etmekte kullanılabilir.

  • SmokTech: Elektronik sigara piyasasında üretim yapan, ürünlerinin ucuzluğu ve göreceli kalitesiyle bilinen, Çinli Cartomizer, Tank, PV üreticisi firmadır. Ülkemizde çok bilinmese de DCT atomizerleri çok fazla tercih edilir. Esigara Tamam olarak sitemizde de DCT atomizer bulabilirsiniz.

-T-

  • Throat Hit (TH): Kelime anlamı olarak boğaza vurum olarak tabir edilebilir. Elektronik sigara buharı solunurken boğazda oluşan solunma hissidir. Göreceli olarak bazı elektronik sigara kullanıcıları bu hissin fazla sert olmasını bazıları ise hiç olmamısını ister. Birçok faktöre bağlıdır. E-sigara likitin aroması, içerdiği PG ve Nikotin miktarı elektronik sigara kullanımında bu etkiyi etkileyen faktörlerdendir. Çoğunlukla normal sigara içimine yakın bir his için yüksek boğaza vurum tercih edilir.

  • Tank: Elektronik sigara buharlaştırma sistemlerinde Tankomizer olarak da anılan sistemlerde likit haznesi görevi yapan kısımdır. Genellikle cam bir bölmedir ve esigara likiti seviyesini görürsünüz. Elektronik sigara sistemlerinde tank sistemleri size kartuşlu sistemlerden daha kolay bir kullanım sağlar.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi