Uzun yıllardır sigara bağımlılığı milyonlarca insan için bir sorun olmuştur ve 2008 yılında yetişkinlerde sigara içenlerin oranı 1965 yılından bu yana ilk kez arttı. Elektronik sigara ise sigaraya alternatif olarak sigara kullanımını azaltmaya yardımcı olabilir. Elektronik sigaralar; elikiti buharlaştırarak nikotini normal sigaranın zehirli dumanı gibi değil, daha sağlıklı buhar yoluyla almamızı sağlayan cihazlardır. Elektronik Sigara ile nikotin kullanımı zamanla azaltılmalı ve tamamen bırakılmalıdır. Bu noktada geniş ürün yelpazesi içerinde size en uygun elektronik sigarayı seçerek başlamalısınız.

Size sigarayı bırakmakta yardımcı olacak en doğru elektronik sigarayı seçmek için esigaralar hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmanız gerekecektir. Yanlış ürün seçimi esigara kullanımınızı zorlaştıracağı gibi elektronik sigaranın sigaradan kurtulma da etkisini de azaltacaktır.

Elektronik Sigaranın Tarihi ve Çalışma Prensibi

Elektronik sigara ilk olarak 2003 yılında Çinli bir eczacı tarafından tasarlandı ve e-sigaralar 2006 sonrasında ise önce Avrupa sonra ise Amerika da satılmaya başlandı. Son yıllarda hızla gelişen teknoloji ile farklılaşan elektronik sigaralara olan talepte hızla artmaktadır. Bu gün dünya da milyonlarca insan esigarayı, sigaradan kurtulmak için kolay ve etkili bir yardımcı araç olarak kullanmaktadır.

Elektronik sigara üç ana kısımdan oluşur. E-sigaraya enerjiyi sağlayan pil, pilden aldığı enerjiyle likiti ısıtıp buharlaştırma işlemini yapan atomizer ve esigaramıza nikotin içeren likit sağlayan kartuş yada tanklar. Bu noktada elektronik sigara ile sigara alışkanlığından kurtulmanın en cazip tarafı, bu süreçte e-sigara kullanımının normal sigaraya benzer şekilde el ve dudak alışkanlığını devam ettitmesidir.

Elektronik Sigaranın Faydaları

E-sigarada katran ve karbonmonoksit başta olmak üzere normal sigarada bulunan 4,000’den fazla kimyasal madde de yoktur. Elektronik sigara likitlerinin içeriği yalnızca propilen glikol, bitkisel gliserin, nikotinden oluşur. Bu da elektronik sigarayı normal sigaraya oranla sağlığınız için tehlikesiz bir alışkanlık haline dönüştürür.

Elektronik sigara, sigara kullanıcılarının en büyük sorunu olan kötü kokulara sebep olmaz aksine e-sigara likitinin buharı çok güzel kokar. E-sigara likitlerinin çok farklı aromalı likitleri ile esigara keyfinizi farklılaştırabilir siniz. Diğer bir önemli nokta ise elektronik sigara için ateşe gerek olmaması ve kül ve izmarit sorunundan kurtulmanız olacaktır.

E-sigara her açıdan normal sigara kullanımından çok daha ucuza denk gelecektir. Özellikle sigaraya sürekli gelen yeni zamlar düşünüldüğünde elektronik sigaraya bir kere para ödediğinizde sonrasında sadece likit ve yedek parça olarak da atomizere ihtiyacınız olacaktır. Bu da size esigara kullanarak tasarruf etmenize olanak sağlar.

Doğru Marka ve Modelde Elektronik Sigara Seçimi

Elektronik sigara ile sigarayı bırakmak istediğinizde ilk yapmanız gereken iş size en uygun elektronik sigarayı seçmek olacaktır. Bu nokta da piyasada çok farklı fiyatlarda, farklı kalitede ve özelliklerde esigaralar bulunmaktadır.

Eğer sürekli dışarıda olan ve insanlarla iletişim halinde olduğunuz bir işiniz varsa sizin için en doğru elektronik sigara küçük ve şık görünüşlü olanlar olacaktır. Çalışma ortamınız ofis yada ev ise büyük bataryalı mod cihaz olarak tanımlanan ürünler sizin daha iyi bir performans almanızı sağlar. Bu nokta da karar tamamen sizin tercihinize bağlı olacaktır. E-sigara Tamam size bu noktada farklı ürünleri en uygun fiyatla sunmaya çalışmaktadır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi