Elektronik sigara son zamanlarda sigarayı bırakmak için alternatif olarak gözükmekte. Elektronik sigara kullanıcıları için piyasada pek çok seçenek mevcut. Klasik atomizerler ile başlayan elektronik sigara yolculuğu çok farklılaşmış durumda. Bu gün size biraz elektronik sigara kullanıcılarının favorilerinden Cartomizer sistemlerinden bahsedeceğiz.

Elektronik Sigara Buharlaştırma Sistemleri

Elektronik sigara kullanımında buharlaştırma sistemlerinin tamamı aslında atomizer olarak anılsada isimleri ve çalışma prensipleri oldukça farklıdır. Elektronik sigara ile kullanılan klasik atomizer zamanla gelişip Clearomizer, Tankomizer ve Cartomizer olarak isimlendirilen yeni sistemlere dönüşmüştür. Bu gün biraz e-sigara kullanımında cartomizerlerden bahsedeceğiz.

Bu elektronik sigara buharlaştırma sistemi, üst ucu açık metal boruya benzeyen, içi pamuksu bir tür malzeme (pollyfill) ile dolu olan bir yapıdır ve cartomizer denir. Elektronik sigara sıvısının (likit) bu dolgu malzemesine emdirilmesi ve kullanıcının güç ünitesi pilden voltaj akımı uygulayarak pamuksu yüzeyin altında hapsolmuş rezisdans ile esigara likitinin buharlaşmasını sağlar.

Bu elektronik sigara sistemi şu ana kadarki en uygun, kullanışlı ve iyi performans sağlayan sistemlerden biridir. Kullanım olarak diğer sistemlerden biraz daha fazla özen gerektiriyor desek yalan olmaz. İlk defa elektronik sigara kullanıyorsanız bir çok şeyi yanlış yapacağınızdan bu elektronik sigara buharlaştırma sisteminden gerekli performansı sağlayamayabilirisiniz. Ancak ilerleyen zamanlarda alıştıkça bu sistem sizin için vazgeçilmez olacak.

Elektronik Sigara ile Cartomizer Seçimi

  • Direnç (OHM): Elektronik sigara kullanıcıları için en iyi performans ve yoğunluğun düşük dirençli (low-resistence-LR) cartomizerlerle elde edilir. Düşük dirençli cartomizer sistemleri size daha az voltaj ve güçle elektronik sigara kullanımında daha çok buhar olanağı sağlar. Elektronik sigara kullanıcıları için elektronik işlerinden biraz uzaksanız ve bu terimler size yabancı ise bu konu oldukça karmaşık gelecektir. Ancak kısaca cartomizer tercih ederken LR olmasını göz önüne alabilirsiniz.

  • Marka: Elektronik sigara piyasasında her üründe olduğu gibi çok çeşitli Cartomizer markaları bulunmakta. Marka bazen kalite için belirleyici bir unsur olabilmektedir. Oldukça nadir bulunan bazı markalar ülkemize getirilememkte yada stoklarda uzun zaman kalmamaktadırlar. Biz Esigara Tamam ekibi olarak size en kaliteli ürünleri en uygun fiyata sağlamaya çalışmaktayız. Sitemizde farklı bütçe ve istekler için bir çok farklı marka ürün bulunmaktadır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi