Elektronik sigaralar piyasaya çıktıktan sonra kısa süre içerisinde teknolojik olarak çok fazla gelişme gösterdi. Şuan da elektronik sigara piyasasında farklı özelliklerde bir çok çeşit elektronik sigara kullanıcıların beğenisine sunulmuş durumda. Biz de ülkemizde çok fazla tercih edilen modellerden olan tank sistemli diğer bir söyleyişle kartuşlu elektronik sigara modellerini sizin için biraz anlatalım dedik.

Elektronik Sigarada Tank Sistemi

Bu model elektronik sigaralarda pil dışında dört parça mevcuttur: atomizeri yerleştirdiğiniz taban, konimsi bir atomizer başlığı, atomizerin kendisi ve plastik bir ağızlık şeklinde likit tankı. Tank sistemli elektronik sigara seti elinize ulaştığında bu muhtelif parçaların yanında bir yedek silikon kapakçık bir de silikon ağızlık kılıfları görürsünüz. Kılıflar aynı e-sigarayı birkaç kişi kullanmadığı sürece pek bir işe yaramazlar ancak yedek silikon kapakçıklar çok yardımcı olabilir.

Bu model elektronik sigaralarda atomizer bir hayli küçük ve hassastır. Size geldiğinde beşli bir paketin içinde atomizerleri görebilirsiniz. Paketin içinde biraz nemli gibi dururlar. Elektronik sigaranızı kullanmaya başlamadan önce dikkat etmeniz gereken öncelikli unsur o nemli ve yerine takmaya çalışırken elinizden kayabilen parçaları kurulamamanız gerektiğidir. Elektronik sigaranızı kurarken dikkat etmeniz gereken ikinci unsur ise atomizerinizi ve atomizer başlığınızı yerine takıp sıra tankınıza geldiğinde, yani tankınızı ilke defa takarken, iyice bastırmanız ve tankın altındaki deliği atomizerin iğneye benzer ucunun delmesi gerektiğidir.

Önce elektronik sigara kullanırken tankın dolumundan bahsedelim. Tankınızın plastik bir kapakçığı vardır ve birkaç dolum için yerinden çıkartıp geri taktığınızda çok akıntı yapmaz. Ancak sert plastik olduğu için kolay aşınır ve esner.

Elektronik Sigaranızda Tank Sisteminin Genel Bakımı

Bu model elektronik sigaralar yaklaşık 7-10 günde bir temizlenmelidir. E-sigaranızın tankını ve kapakçığını temizlerken sıcak suyla biraz çalkalayıp pamuklu çubukla içini silmeniz yeterli olacaktır, silikon kapakçığı da sıcak sudan geçirip tuvalet kâğıdı ya da kâğıt havlu ile silin. E-sigarada atomizer başlığının iç kısmına sıra geldiğinde ise yine pamuklu çubukla atomizer başlığının iç kısmını (eğer çok sıvı biriktiyse) biraz silin ancak sökmeden suyla yıkamayın. Esigarada başlığı atomizer tabanından ayırdıktan sonra çubuk gibi yuvarladığınız bira peçeteyi de içinden geçirebilirsiniz.

Atomizeri ayırdıktan sonra atomizer tabanının her iki tarafını ve pilin ucunu, peçete vb üzerinde siyah leke kalmayacak hale gelene kadar silin. Atomizeri kurulamamaya özen gösterin. Eğer atomizerinizin iğne gibi olan ucunda gördüğünüz silikon fitil (yani "wick") çok kararmışsa o atomizerin pek ömrü kalmamış olabilir ve büyük ihtimal tankın kapakçığında koyu renkli lekeler oluşturacak, tankın içindeki likitin rengini koyultacaktır.

E-sigaranızda likit kalıntısı wick'ten temizlenmediği ya da bir şekilde silinmediği müddetçe atomizer sağlam olsa da düzgün çalışmaz ve kötü bir tat verir. İnternette e-sigaranız için muhtelif temizleme videoları bulabilirsiniz ama biraz el becerisi isteyen çetrefilli bir iştir. Eğer e-sigaranızın atomizerini pamuklu çubuğun ucuyla silmek işe yaramadıysa atomizeri değiştirin. Likit kullanan bütün elektronik sigara sistemlerin de olduğu gibi bu e-sigaralarda da mantık aynı: wick'i ıslak, atomizeri kuru tutmak (yani likitle doldurup boğmamak) ama normalde nemli olan atomizeri tamamen kuruladığınızda yanması ve kullanılamaz duruma gelmesi olası.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi