Elektronik sigaranın sağlığa zararları konusunda yapılan onlarca çalışma, elektronik sigaranın normal sigaralardan çok daha zararsız olduğunu göstermektedir. Bu noktada size en fazla bilgi verecek unsurların başında elektronik sigarada kullanılan maddeleri tanımanız olacaktır. Bizde elektronik sigara likitlerinin en temel bileşeni olan Bitkisel Gliserinin (VG) özelliklerini sizinle paylaşmak istedik.

Elektronik Sigara Likitlerinde Bitkisel Gliserin

E-sigaralarda bitkisel gliserin likitlerin temel bileşenini oluşturmaktadır. E-sigarada kullanılan Bitkisel Gliserinin (VG) dahil olduğu Gliserin olarak adlandırılan kimyasallar, gliserolün eczacılıkta kullanılan tıbbi biçimidir. Hafif tatlı ve yoğun bir sıvıdır. Gliserin bir şeker alkolüdür ve içerdiği hidrofilik alkolik hidroksil grupları suda kolayca erimesini sağlar. Renksiz ve kokusuzdur. Nemlendirme özelliği sayesinde özellikle kişisel bakım ürünlerinde ve aynı zamanda bir çok farklı sektörde kullanımı oldukça yaygındır. Hacminin 4 katı kadar su absorbe edebilir. Esigaralardaki bu madde ayrıca E 422 koduyla gıda katkı maddesi olarak da kullanılır. Doğal ve petrokimyasal yollardan elde edilebilen gliserin, hayvansal ve bitkisel yağlarda bulunur.

Bu noktada elektronik sigarada kullanılan gliserin formunu diğerlerinden ayırmamız doğru olacaktır. E-Sigara likitlerinde kesinlikle kullanılmayan sentetik gliserin birçok işlem sürecinden geçtikten sonra, istenilen konsantrasyon ve yüksek ürün kalitesine sahip olacak şekilde üretilir. Ancak gliserinin elektronik sigaralarda kullanılan şekli bitkisel yağlardan elde edilen versiyonudur. Bu da e-sigara likitlerinde içerik olarak VG kısaltmasıyla kodlanır.

Genel Endüstriyel Kullanımı ve Elektronik Sigarada Etkisi

Elektronik sigarada kullanılan Bitkisel Gliserin başta eczacılık ve gıda olmak üzere pek çok sektörde de kullanılmaktadır. Özellikle eczacılık sektöründe başta şeker hastalığı için kullanılan ilaçlar olmak üzere öksürük şurupları ve fitiller gibi pek çok ilaçta yardımcı madde olarak bulunur. E-sigarada kullanılan bu madde aynı zamanda gıda sektöründe de sıklıkla nem tutucu çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılır. Bunların haricinde kozmetik sektöründe satılan ürünlerin birçoğu yine e-sigara likitlerinde kullanılan bitkisel gliserini içerir.

Elektronik sigara likitlerinde bitkisel gliserin ana çözücü madde olarak yer alır. Bu noktada gliserin size daha fazla duman yoğunluğu verir ve esigaranızdan daha fazla keyif almanızı sağlar. Esigara likitleri üzerine yapılan çalışmaların hiçbirinde gliserinin neden olabileceği bir zarar rapor edilmemiştir. Bu da günlük hayatta sıklıkla kullandığımız bu maddenin esigarada buhar olarak kullanılmasının da sizin için bir sağlık sorununa neden olamayacağının göstergesidir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi