İlk olarak Çin’de keşfedilen elektronik sigaraların dünya pazarına açılması ve hızla yaygınlaşması ise 2008 sonrasında olmuştur. Elektronik sigaralar ilk üretilmeye başladıkları günden itibaren çok hızlı bir teknolojik gelişme göstermiştir. Günümüzde ise bu elektronik sigaralar normal sigara boyutunda küçük ve kartuşlu olanlardan bir purodan daha büyük karmaşık elektronik sigaralara kadar farklı özelliklerde satışa sunulmakta dır. Hiç şüphesiz bu hızlı gelişmenin ardında insanların e-sigara ya olan talebi yatmaktadır.

İnsanların elektronik sigarayı tercih etmelerindeki en önemli unsurların başında sağlık ve maddi imkan gelmektedir. E-sigaralar bu noktada sigara alışkanlığını tamamiyle bırakmak yada azaltmak için yardımcı bir araç olarak satılmakta. Peki esigaralar gerçekten işe yarıyor mu? Bu soru için en doğru gösterge ise son 4 yıldır elektronik sigara satışlarının her yıl %100 e yakın artması olacaktır. Hiç şüphesiz eğer insanlar e-sigaralardan memnun olmasalar satışlar talepleri giderek artmazdı.

Elektronik Sigaranın Tercih Nedenleri

Elektronik sigaralar halk arasında sigara ve tütün kullanımına karşı alternatif bir yol olarak görülmekte. Sağlığımıza zararları artık üreticiler dahil herkesin kabul ettiği sigara ve tütün kullanımı, nikotin bağımlılığı yaratması nedeniyle insanların vazgeçmekte zorlandığı bir alışkanlık. Bu noktada e-sigaralar devreye giriyor.

Elektronik sigaralar içerisinde barındırdıkları nikotini normal sigara gibi duman yoluyla almanızı ve bu süreçte sigarada bulunan diğer sağlığa zararlı unsurlardan kurtulmamızı sağlıyor. Elektronik sigara kullanıcılarının çok büyük bir kesiminin ise esigara kullanmaya başladıktan sonra özellikle nefes alma ve kondisyon olarak öncesine oranla çok hızlı bir iyileşme sürecine girmeleri nedeniyle esigaradan memnun olduklarını dile getirmekteler.

Katherine Heigl Canlı Yayında Elektronik Sigarasını Paylaşıyor

Diğer bir önemli unsur da elektronik sigaranın normal sigaraya oranla çok daha az maliyetli olması. Özellikle gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde sigara kullanımını azaltmak için devletler yüksek vergi koymakta bu da sigara fiyatlarını artırmakta. Bu nokta da elektronik sigaraya sadece bir kere para verilir. E-sigara kullandığınız süre boyunca sadece likit ve buharlaştırıcı masrafınız olacak ki bu normal sigara kullanımda yaptığınız masrafın çok çok daha azına denk gelecektir. 1 ml elektronik sigara likiti yaklaşık olarak 1 paket sigara kullanımına denk gelmektedir.

Elektronik Sigara Kullanımının Asıl Amacı

E-sigaralar hakkında özellikle belirtmek isteriz ki elektronik sigara kullanımında ki asıl amaç sigaranın yerine kullanmak değil, elektronik sigaranın; sigara ve nikotin kullanımı alışkanlığınızdan vazgeçmek için bir araç olmalıdır.

Bu noktada size en uygun elektronik sigarayı ve likiti seçip belirli aralıklarla kullanımınızı azaltmak ve nikotin seviyenizi düşürmek bağımlılığınız dan kurtulmanıza yardımcı bir yoldur. Gerek siz gerekse çevreniz açısından sağlıklı bir hayat sürmek için en doğrusu elektronik sigarayı da belli bir süre sonra nikotin kullanımını azaltmak suretiyle tamamen bırakmak ve sigarasız, nikotinsiz sağlıklı bir yaşam sürmek olacaktır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi