Elektronik sigara terimler sözlüğü genişlemeye devam ediyor. Elektronik sigara konusunda ki bilgi kirliliğini yok edip kullanıcıların en doğru bilgilere ulaşması konusunda kararlıyız. Bu konuda en doğru bilgileri ise elektronik sigara kullanıcıları kendileri araştırıp farklı kaynakları karşılaştırarak edinirler. Elektronik sigara terimler sözlüğüne kaldığımız yerde D harfi ile devam ediyoruz.

Elektronik Sigara ile Hayatınızı Değiştirebilirsiniz

-D-

  • Drip: Türkçesi damla, damlamaktır. Elektronik sigara kullanımında uzmanlaştıkça damla yöntemiyle çalışan sistemler daha çok ilginizi çekecek.

  • Dipping: Elektronik sigara atomizeri üzerine likit damlatılarak içilmesi tekniğinin genel adıdır. Bu teknikte e-sigara likiti buharlaştırma bobinini besleyen bir parça yoktur veya elle çıkartılır. Çoğunlukla elektronik sigara kullanımını hobi haline dönüştürmüş kişiler tarafından kullanılır.

  • Direct Dripping: Likitin elektronik sigara atomizer üzerine direkt olarak damlatılması ile kullanıldığı yöntemdir.

  • Drip Tip: Türkçesine bir çeşit marpuç denebilir. Damlama tekniğinde, elektronik sigara kullanıcısının ağızlık kısmını çıkarmadan kolayca atomizer'ine likit damlatması için tasarlanmış ağızlık, marpuçtur.

  • Drip Well: Damlama kuyusu olarak çevrilebilir. Elektronik sigara kullanırken damlama tekniğinde, damlatılan fazla esigara likitinin ziyan olmaması için tasarlanmış parçadır. Bu tarz bir elektronik sigara kullanımında olmazsa olmaz parçalardan biridir.

  • Drip On-Demand (DOD): Elektronik sigara damlama tekniğinde atomizer'a likit damlatmayı kolaylaştırmak amacıyla tasarlanmış bir çeşit plastik haznedir.

  • Disposable E-Cigarette: Kullan at tipi elektronik sigara modelleridir. Genellikle bu tip sigaralı şarj etmenin bir yolu yoktur. Basitçe kullanırsınız ve bittiğinde atarsınız. Bu tarz elektronik sigara modelleri artık piyasada çok fazla bulunmayan eski modellerdir.

  • Dewick: Elektronik sigara kullanıcılarının atomizerden fitilin sökülmesi ve tamir işlemini tanımlamak için kullandıkları bir terimdir. Eğer elektronik sigara kullanımına yeni başlıyor yada tamirat, elektronik işlerinden pek anlamıyorsanız bulaşmanızı tavsiye etmeyiz.

  • Drip Shield: Damlama koruması olarak çevrilebilir. Elektronik sigara kullanımında damlama tekniği kullanılırken Cartomizer'in etrafını çevreleyecek şekilde yapılmış ve akan esigara likitinin pile ulaşıp zarar vermesinin önlemek amacıyla tasarlanmış bir çeşit toplama haznesidir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi