Elektronik sigara terimler sözlüğüne kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bu sözlük ile elektronik sigara piyasasında kullanılan terimleri size tanıtıp, elektronik sigara kullanıcısı olan sizlerin doğru bilgiye ulaşmanızı kolaylaştırmak istedik. İlk makalelerde A ve B harfiyle başlayan terimlerden bahsetmiştik. Elektronik sigara sözlüğümüze bu gün C harfiyle başlayan terimleri ekliyoruz.

Elektronik Sigara Sizin Yeni Hobiniz Olabilir

-C-

  • Cartomizer (Carto): Elektronik sigara kullanıcıları için kullanılıp atılmak için tasarlanmış bir çeşit Atomizer ile bir kartuşun birleşimidir. Sık sık tekrar esigara likiti ile doldurulmaya ihtiyaç duyar çünkü tek başına 1-2 ml likit kapasitesine sahiptir ve kullanılması zordur. Kuru bırakılırsa kolayca yanar ve elektronik sigara kullanılamaz hale gelir.

  • Cartomizer – Single Coil – SC: Elektronik sigara kullanıcılarının çok fazla tercih etmediği içinde bir adet ısıtma elemanı barındıran Cartomizer'dır. 6 - 8 Watt çalışma gücüne ihtiyaç duyar. Çeşitli direnç değerlerine sahip modelleri vardır.

  • Cartomizer – Dual Coil – DC: En fazla tercih edilen e-sigara buharlaştırma sistemlerinin başında gelir. İçinde birbirine paralel olarak bağlanmış iki adet ısıtma elemanı bulunduran Cartomizer'dır. Elektronik sigara kullanırken, daha geniş bir alanı ısıtarak daha fazla buharlaşmaya neden olur.

  • Clearomizer: Elektronik sigara üreticileri, Clearomizer'leri Cartomizer'lerin şeffaf versiyonları olarak tanımlıyorlar. Genellikle içerisini gösteren şeffaf malzemeden yapılırlar ve esigara kullanıcısı tankın içini görür. Cartomizer’lerin aksine büyük bir likit emici malzemeyle dolu olmak yerine, elektronik sigara içerisinde ki likiti buharlaşma odasına taşıyan bir silika fitilden oluşur. 1 - 5 ml arasında hazneye sahip versiyonları mevcuttur. CE4-5-6, Vivi Nova, bilinen modelleridir.

  • Cartridge (Cart): Türkçesi kartuş olan bu parça, kullan at olarak tasarlanmış, genellikle plastikten yapılma bir elektronik sigara ağızlık parçasıdır. Elektronik sigara kullanırken atomizer'ler ve bazı cartomizer'ler için likit haznesi vazifesini görür.

  • Charger: Türkçesi şarj cihazıdır. Elektronik sigara kullanırken piliniz bittiğinde şarj etmenize yarayan parçadır.

  • Coil: Türkçesi Bobin'dir. Bobin şekilnde sarılmış direnç telinden oluşur. Elektronik sigara atomizeri ve diğer buharlaştırma sistemelerinde pilden gelen akım ile ısınır ve elektronik sigara likitini buharlaştırır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi