Elektronik sigara sizi sigaradan uzak turar. Sigara ise ülkemizde halen her yıl binlerce can almakta. Elektronik sigara ise kanser ile savaşta önemli bir rol üstlenmekte. Bunun en büyük nedeni ise sigaranın kanserojen etkisi. İnsan sağlığına en büyük tehditlerden biri olan kanser hastalığı için maalesef henüz tam bir çare bulunabilmiş değil. Sigarada bulunan katran ve karbonmonoksit normal sigaralarda en kanserojen etkisi olan iki madde. Elektronik sigara ile bu iki ölümcül maddeden uzak durabilirsiniz.

Elektronik Sigara Katran Barındırmaz

Tütün sigarasındaki katran ağaç, kemik, kömür ve diğer organik maddelerin damıtılmasıyla elde edilen koyu renkli ağır bir yağdır. Katranın siyaha yakın koyu kahve bir rengi vardır. Sigara katranında en az 69 kanserojen ve çeşitli zehirler bulunur. Sigara kullanımının asıl nedeni olan nikotinden binlerce kat daha zararlıdır. Elektronik sigara kanserojen maddeleri barındırmaz.

Bunların arasında polisiklik aromatik hidrokarbonlar (örneğin benzapiren), N-nitrosaminler (örneğin 4-(metilnitrosamino)-1-(3-piridil)-1-butanon) sayılabilir. Toksik maddeler arasında kurşun, arsenik ve diğer ağır metaller, formaldehit, amonyak ve karbonmonoksit de vardır. Poliaromatik hidrokarbonlar arasında N-nitrosaminler, aromatik aminler, isoprenoidler, pirenler, benzopirenler, krisenler, antrasenler, fluorantenler bulunur. Bu saydıklarımız maddeler ve katran da bulununan daha onlarcası sigara içerek kanser olmanıza neden olur.

Elektronik Sigara Karbonmonoksit Barındırmaz

Sigara dumanında da bulunduğu için akciğer kanseri başta olmak üzere birçok rahatsızlığa neden olan karbonmonoksit gazı vücuda alınan doza göre kısa ya da uzun vadede ölüme neden olabilmektedir. Karbonmonoksit gazının solunması durumunda hemoglobinler tamamen bu gazı taşıdığından yaşamsal faaliyetleri organize eden hücreler oksijen ihtiyacını karşılayamaz.

Dokulara oksijen taşıması gereken kan hücrelerinin karbonmonoksit taşıması insan için kısa süre içinde ölüm manasına gelir. Kandaki hemoglobinlerin “merkez atomu olan demir ile birleşen” karbonmonoksit, uyanık kişilerde kısa süre içinde baş ağrısı oluşmasına neden olur.

Elektronik sigara katran ve karbonmonoksit içermez.Bir başka deyişle normal sigaraya göre elektronik sigara zararlı değildir. Aksine, elektronik sigara ciğerlerinizi temizler, bütçenize destek olur ve size sağlıklı bir yaşam imkanı sunar!

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi