Elektronik sigara sözlüğümüzü tamamlamaya yaklaşıyoruz. Bu sözlük elektronik sigara kullanıcıları için büyük kolaylık sağlayacak. Oluşturmaya başladığımız Elektronik Sigara Terimler Sözlüğü tamamlandığında özellikle yabancı kaynaklardan bilgi edinmeye çalışan elektronik sigara kullanıcıları için çok yararlı olacaktır. Elektronik sigara terimler sözlüğümüz sona yaklaşıyor ve N-O-P harfleri ile devam ediyoruz.

Elektronik Sigara ile Nikotin Bağımlılığından Kurtulun

-N-

  • Nicotine: Nikotin olarak tanımlanan madde, tütün bitkisinin yapraklarında bulunan yüksek bağımlılık yapıcı alkaloiddir. Önceleri tütünden elde edilen sıvı nikotin zirai böcek ilacı olarak kullanılırdı. Elektronik sigara likitlerinde kullanılan nikotin çok seyreltik durumdadır ve şişeyi kafanıza dikip içmediğiniz sürece zehirlemez.

  • Ni-MH: Elektronik sigara bataryalarında kullanılan Nikel-Metal Hidrat piller için kullanılan bir terimdir. Bu pillerde diğer pillerin aksine pil bitmeden şarj etmek ömrünü uzatır.

-O-

  • Ohm: Direnç ölçü birimidir. Yunanca Omega harfi ile gösterilir. Değeri Ohm kanunu ile bulunur. Esigara atomizerlerinin direncini gösterir.

-P-

  • Personal Vaporizer (PV): Kişisel buharlaştırıcı, elektronik sigara için kullanılan bir terimdir.

  • Propylene Glycol (PG): Proilen Glikol, günlük hayatta kullanılan birçok ilaçlarda, sabunlarda, diş macunlarında, losyonlarda kullanılan kimyasal bir maddedir. Genel olarak kullanımı güvenli addedilir. Elektronik sigara likitlerinde bitkisel gliserin ile birlikte baz madde olarak kullanılır ve bozğaza vurumu ve aroma yoğunluğunu etkiler. Bazı elektronik sigara kullanıcılarında alerjiye neden olabilir. Bu tarz bir sorununuz varsa PG barındırmayan Natura e-sigara likitlerini öneririz.

  • Passthrough (PT): Geçişli Batarya. Aynı anda hem şarj edilebilinen hem de kullanılabilinen bataryalara verilen isimdir. Elektronik sigara kullanıcıları için yedek bir batarya yoksa önemli bir özelliktir.

  • Primer: Bazı elektronik sigara üreticileri, ısıtma bobinini korumak amacıyla atomizerleri ilk kullanımda yanmaması için paketlemeden önce kokusuz, aromasız ve nikotinsiz esigara likitinde bekletir. Bu işlemi tanımlamak için kullanılan bir tabirdir. Elektronik sigara atomizerleriniz paketinde ıslak olarak gözüküyorsa meraklanmayın kullanılmış değildir.

  • Puff: Kelime anlamı olarak nefes almak, çekmektir. Fırt çekmek için kullanılan bir terimdir. Elektronik sigara kullanıcıları için buhar çektikleri nefesi tanımlar.

  • Pipe Style: Pipe, e-pipe, elektronik pipo vs. vs. Elektronik sigara modellerinden Pipo tasarımına sahip olanları tanımlar.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi