Elektronik sigara son zamanlarda sigara kullanıcıları arasında hızla yayılan alternatif bir sigara bırakmaya yardımcı araçtır ve hakkında onca karalama kampanyasına rağmen insanlar hala kullanmaktalar ve kullanan insanlarda oldukça memnundur. Ancak öyle bir nokta var ki eğer elektronik sigara kullanımında dikkatli ve bilinçli olmazsanız nikotin bağımlılığınızı arttırmanıza da neden olabilir. Bu doğrultuda elektronik sigaranın kolay ve sağlıklı kullanımı sizi yanıltmamalı ve nikotin tüketirken dikkatli olmalısınız.

Ülkemizde Elektronik Sigara Kullanımı

Elektronik sigara olarak bilinen ve e-sigara olarak da adlandırılan cihazlar son zamanların en etkili sigara bıraktırma aracı konumunda görünüyor. Türkiye’deki statüsü nedeniyle genellikle internetten satılan elektronik sigara son zamanlarda çok fazla çeşitlenmekte ve elektronik sigara piyasası müşteriyi memnun edecek şekilde yeni ürünlerle genişlemiştir.

Elektronik sigara ülkemizde çok fazla tercih edilmekte. Esigara talebinin bu kadar yüksek olmasının en önemli nedeni dünyada en fazla sigara tüketen ülkeler sıralamasında üst sıraları zorluyor olmamızdır. İlkokul çağlarına inen sigaraya başlama yaşı insanlarımızın sağlığını çok fazla tehdit etmektedir. Ve bunun içi alınan bazı kararlar ve önlemler yeterli olmamaktadır. Ancak ilerleyen yaşlarda insanlar sigaradan kurtulmak için farklı yöntemler aramaya başlamakta ve elektronik sigara da bunlardan biri.

Elektronik Sigara Kullanırken Fazla Nikotin Tüketmeyin

Elektronik sigara aslında insanın nikotin ihtiyacını gidermeye yönelik bir çalışmadır. İnsan neden sigara içme ihtiyacı duyar sorusunun cevabı olarak nikotinin insanda yarattığı bağımlılık gösterilebilir. Elektronik sigara kullanılan likitin barındırdığı nikotini sigara benzeri buhar yoluyla vücuda aktarır ve insan sigara içme gereği duymaz.

Elektronik sigara kullanımında tüketilen nikotin miktarı konusunda bir problemle karşılaşabilirsiniz. Normal sigara içen bir kişi günde 10 adet sigara içiyorsa kullanımı kolay ve rahat olduğundan bu cihazı elinden hiç düşürmemektedir. Normal sigaranın bir sonu vardır. Yani sigara bitti mi atarsın biter. Fakat elektronik sigara kullanımı çok daha kolaydır. Bu konuda dikkatli olmalı ve tükettiğiniz nikotin miktarını artırmamalısınız.

Elektronik sigaran kullanımının en büyük artılarından birisi şu olabilir. Eğer normal sigaradan uzaklaşmak ve tamamen bırakmak istiyorsanız size yardımcı olur. Bir müddet kullandıktan sonra elektronik sigara da bırakılmalı ve nikotin alışkanlığından tamamen uzaklaşılmalıdır. Bu noktada size tekrar hatırlatmak isteriz ki 1ml esigara likiti yaklaşık olarak 1 paket sigaraya eşdeğer nikotin ve kullanım sağlar. Sağlığınız için bunu aklınızdan çıkartmayın.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...,

E-Sigara Tamam Ekibi