Elektronik sigara uluslararası piyasaya ilk çıktığı 2008 yılından hızla yayılmış ve sigara tiryakileri arasında popüler bir tercih haline gelmiştir. Ülkemizde de sigara tiryakiliği önemli bir sorun olduğundan dolayı elektronik sigara kullanımı hızla artmaktadır. Elektronik sigaranın bu kadar popüler hale gelmesinde bir çok neden bulunmaktadır.

Ülkemizde Elektronik Sigara Kullanımı

Ülkemizde her iki kişiden birinin sigara kullandığını düşündüğümüzde sağlık açısından nasıl bir ülke olduğumuzu da görebiliriz. Ülkemizde her yıl yaklaşık yüz bin kişinin sigaraya bağlı hastalıklardan dolayı öldüğünü ve bunun trafik kazalarında ölen insanlardan daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Elektronik sigara bir şekilde sigaranın olumsuz etkilerinin asgari seviyeye indirilmesinde yardımcı olabilecek bir üründür.

Son zamanlarda çevrenizde elinde kalem şeklinde ve nefes çekildiğinde sigara gibi duman çıkaran bir şey görürseniz şaşırmayın. Elektronik sigara artık her yerde görebileceğimiz bir ürün olmaya doğru gidiyor. Normal sigaranın insan sağlığına verdiği büyük zararın önüne geçmesi de en ilgi çekici yanı olmaktadır. E-sigara kullanımında ciğerlere çekilen duman yanan bir özellik göstermediği için zararı fazla değildir. Ortaya çıkan beyaz duman sadece buhardır. Normal sigaranın verdiği zifir ve katranımsı pislik elektronik sigarada bulunmaz.

Elektronik Sigaranın Genel Faydaları

Elektronik sigara sayesinde türün ürünü olan normal sigarayı içme isteğiniz ortadan kalkar. E-sigara vücudun ihtiyaç duyduğu nikotin ihtiyacını karşıladığı için sigara içmezsiniz. E-sigara kullanımı hakkında yurt dışında yapılan anket sonuçları kullanıcılarının bir çoğu sigarayı bırakmada elektronik sigaranın etkili olduğunu belirtmiştir. Bir müddet elektronik sigara kullanan tiryakiler bir müddet sonra bu ürünü de kullanmayı bırakmış ve tamamen sigaradan ve esigara ile nikotin tüketiminden kurtulmuşlardır.

Bugüne kadar elektronik sigara kullanımından kaynaklı bir rahatsızlık haberi gelmemiştir. Bu da e-sigaraya olan güvenilirliği artırmaktadır. Fakat bir diğer şüphe uyandıran kısmı ise esigaranın uzun dönemlerde ki etkisinin tam olarak araştırılmamış olmasıdır. Yeni yeni gelişen bir teknoloji olduğu için e-sigaranın uzun dönemde insan sağlığına ne gibi zararlarının olduğu tam olarak araştırılamamıştır. Fakat elektronik sigara kısa dönemde normal sigarayı bırakmak amaçlı geçici bir kullanma evresi olarak düşünülürse akıllarda soru işareti kalmayacaktır.

Elektronik Sigara Kullanımında Bazı Tavsiyeler

  • Elektronik sigaranızdan arka arkaya ve uzunca nefes çekmeniz durumunda atomizer ısınabilir. Bu durumda ısınan atomizerinizi 1 dakika kadar dinlendirmeniz gerekir. Sonra yeniden esigara kullanmaya başlayabilirsiniz.
  • Başlık ile atomizer arasından likit akıntısı olmaması için e-sigaranızı kullanırken dudak seviyenizin altında tutun.
  • Son olarak 18 yaşından küçükler, normalde sigara kullanmayanlar, nikotine veya likit içeriğindeki maddelere karşı duyarlılığı bulunanlar, hamilelik ve lohusalık dönemindeki bayanlar ile kalp ve damar hastalığı bulunanların sigaradan da, elektronik sigaradan da uzak durmaları gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi