Elektronik sigara terimler sözlüğü genişlemeye devam ediyor. Bu sözlük ile elektronik sigara piyasasında kullanılan terimleri size tanıtıp, elektronik sigara kullanıcısı olan sizlerin doğru bilgiye ulaşmanızı kolaylaştırmak istedik. Elektronik sigara sözlüğümüze E harfi ile başlayan terimlerle devam ediyoruz.

Elektronik Sigara ile Sigaradan Uzaklaşın

-E-

  • Electronic Cigarette: Elektronik Sigara, E-sigara yada dijital sigara olarak da tanımlanan ürün, geleneksel sigara ile tütünden elde edilen duman yerine, bir buharlaşma odasında buharlaştırılan likitin solunması yöntemiyle vücuda nikotin alınması yöntemidir. Elektronik sigara, sigarayı bıraktırma noktasında size yardımcı olur ve sigarayı bırakana kadar sigaranın zararlı etkilerini minimuma indirmek için kullanılabilir.

  • Electronic Cigar: Cigar, kelime olrak puro demektir. Görüntü itibariyle puroya benzetilmiş elektronik sigara modelleri için kullanılan tabirdir. E-Cigar (ECigar, E Cigar) Elektronik Puro kelimeleri bu tarz esigara modelleri için kullanılabilir.

  • E-Cigarette,E-Cig (ECigarette, E Cigarette): Kıs. Elektronik Sigara.

  • E-Liquid, E-Juice (ELiquid, E Liquid): E-Likit, Sıvı, Dolum Sıvısı, Likit, elektronik sigara ile kullanmış olduğunuz, isteğe göre nikotin barındıran ve ısıtma bobini tarafından buharlaştırılan sıvıdır. Çeşitli aromalarda ve nikotin değerlerinde üretilir. Nikotin değerleri olarak 1 ml esigara likitinde bulunan nikotin miktarı mg cinsinden gösterilir ( 0 mg , 9 mg , 18 mg ) yada yüzde olarak tanımlanır ( %0 , %0.9 , %1.8 ).

  • E-Pipe (EPipe, E Pipe): Pipe, kelime anlamı olarak pipo anlamına gelir. Görünüş itibari ile pipoya benzetilmiş elektronik sigara modelleri için kullanılır. Janty Neo Klasik elektronik sigara modeli için Pipo moduna geçişte Kuwako denilen bir parça tasarlanmıştır.

  • eGo Style: EGO, eGo tipi, olarak da bilinir. 510 tipi batarya girişine sahip pillerin veya buharlaştırma elemanlarının genel adıdır. Elektronik sigara modellerinde en çok tercih edilen vida sistemidir. Neredeyse bütün markaların eGo girişe sahip elektronik sigara bataryası ve atomizerleri mevcuttur.

  • eVic: Joyetech ve Ovale firması tarafından üretilen mod cihaz olarak tanımlanan değişken voltaj ve güç ayarlarına sahip bir elektronik sigara bataryasıdır. En büyük özelliği piyasada ki bir çok çeşit atomizer ile uyumlu olmasıdır. Elektronik sigara dünyasının şahı desek pek abartmış olamayız.

  • Exhale: İngilizce soluk vermektir. Elektronik sigara ile çekilen buharın dışarı verilmesi için kullanılır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi