2008 yılında ilk defa tanıştığımız elektronik sigara hızla gelişti ve farklılaştı. İlk başlarda az çeşitliliği ve çok gelişmemiş teknolojileri ile insanları memnun etmeyen elektronik sigara geçtiğimiz beş yılda büyük gelişim kaydetti. Şu an gelinen nokta da çok farklı çeşitleri performansları ve tasarımlarıyla elektronik sigara piyasada çok fazla talep görmekte. Sigara tiryakileri elektronik sigara kullanarak çok büyük bir ekonomik tasarrufta yapmış oluyorlar. Bu yazımızda genel olarak elektronik sigara maliyetinden bahsedeceğiz.

Elektronik Sigara Bir Kere Alınır, Uzun Süre Kullanılır

Elektronik sigara kullanımının size olan faydalarından önceki yazılarımızda bahsetmiştik. İnsanlar elektronik sigara kullanımına özellikle sağlıkları açısından geçiş yapmakta ve esigara ile sigarayı bırakmaya çalışmakta. Tüm bu olumlu yanlarının yanında elektronik sigara size özellikle sigara maliyetinden kurtulmak için büyük imkan tanımakta.

Elektronik sigara normal sigaranın aksine sürekli para vermeniz gereken bir ürün değildir. Elektronik sigara özellikle kaliteli ve güvenilir bir marka aldığınızda bir kere para verip uzun süre kullanıma uygundur. Bu noktada özellikle elektronik sigara alırken dikkat etmeniz gereken ucuza kaçalım derken kalitesiz ve kısa süre içerisinde bozulacak ürünlere yönelmemeniz olacaktır. Bu nokta da E-Sigara Tamam ekibi olarak size en kaliteli ürünleri en uygun fiyata sunmaya çalışmaktayız.

Elektronik Sigara ile %90’a Varan Tasarruf

Elektronik sigara hayatımızın içine yerleşmiş olup artık sigarayı bırakmak isteyip bırakamayan tiryakilerin yeni çıkış yolu olarak tanımlanabilir. Sigarayı bırakmak için gayet zararsız bir yol olan elektronik sigara sıvı bir likit yardımıyla tüketilmekte olup ucuz yolludur. Elektronik sigara ile bir diğer avantajınız da sadece bir kere alınıp ömürlük kullanılmasıdır. E-sigara kullanırken sizin sürekli almanız gereken şeyler esigara likiti ve atomizer başlıklarıdır. En pahalı ürünleri bile kullansanız elektronik sigara sigara kullanımından çok daha ucuza gelecektir.

Normal sigara kullanımında ülkemizde günde 1 paket sigara içen tiryakilerin aylık masrafı 200-300 tl yi bulmaktadır. Bu masraf pahalı sigara kullanıp günde 1 paketten fazla tüketiliyorsa aylık 500 liraya kadar çıkmakta. Elektronik sigara ile bu masrafı sadece aylık 30-40 liraya düşürebilirsiniz. Bu da sadece kullanacağınız likitin ve ayda bir kez değiştireceğiniz atomizerin masrafı olacaktır. Elektronik sigara kullanımının size masrafını hesaplayacak olursak.

  • Elektronik sigara: 80-200 lira(Sadece bir kere)
  • Elektronik sigara likiti: 25 lira (Ayda bir kere)
  • Atomizer Başlıkları: 5-10 tl/adet (Ayda bir kere)

Elektronik sigara ile normalde sizin kısa süre içerinde likitinizde nikotin seviyesini düşürüp nikotin bağımlılığınızdan tamamen kurtulmanız beklenir. Bunu başaramasanız bile elektronik sigara ile toplamda ilk yıl 400 ila 500 lira diğer yıllarda ise yıllık 360 lira vererek sigaraya verdiğiniz binlerce liranın maliyetinden kurtulacaksınız. Tabi ki tek temennimiz elektronik sigara ile 3 ila 6 ay içerisinde nikotin bağımlılığından kurtulup esigara kullanımınıda bırakmanızdır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi