Son zamanların en popüler ürünü elektronik sigaranın size en büyük faydalarından biri maliyeti olacaktır. Aslında elektronik sigaralar insanoğlunun baş belası sigara alışkanlığı ve sağlıkla ilgili olunca insanlar sağlıklarından kaybettiklerini geri almak veya sigaradan kaynaklanan zararlarını en aza indirgemek için tüm yöntemleri denerler ve maddi boyutu da çok fazla düşünmezler. Son yıllarda ülkemizde de popüler olan elektronik sigara mali olarak da cazip olduğundan bu konudaki en fazla öne çıkan ürün.

Bu yazımızda elektronik sigaranın sağlığınıza kattıkları veya katmadıkları ile değil, cebinize faydası olup olmadığı ile ilgili görüşlerimizi paylaşacağız. Hangi ürünü ne şekilde kullanırsanız kullanın elektronik sigara fiyatları ile ekonomik olarak daha az yük olacağı kesin.

Elektronik Sigaranın Tek Seferlik Maliyeti

Elektronik sigaranın kabaca maliyetini şöyle hesaplayalım, ortalama sigara fiyatının 7 TL olduğunu ve günde 1 paket sigara tükettiğinizi düşünürsek aylık sigara masrafınız 210 TL olacaktır. Piyasadaki çeşitli marka ve model elektronik sigara fiyatlarının ortalama 150 TL civarında olduğunu düşündüğümüzde iyi bir elektronik sigaraya ortalama 20 günlük sigara masrafınız ile sahip olabiliyorsunuz. Bu fiyat almak istediğiniz e-sigaranın kalitesine göre 60 Tl ile 250 Tl arasında değişebilir. Ancak en kaliteli elektronik sigarayı en pahalı fiyata alsanız bile 1 aylık sigara masrafınızı ancak bulacaktır.

Elektronik Sigara Kullanımında Likit Masrafı

Tabii ki olay sadece elektronik sigara almakla bitmiyor. Ya sonrası diye soracak olursanız; e-sigaranın kullanımı için elektronik sigara likitine sürekli ihtiyacınız olacak. Piyasada en çok rağbet gören esigara likitinin fiyatı yaklaşık 25 TL ve günde bir paket sigara içen bir kişi için 30 ml olan bu likitler yaklaşık 1 ay yetebiliyor. Bu da esigara kullanımında aylık likit maliyetiniz en fazla 25-30 TL olacak anlamına gelir.

Bu noktada elektronik sigara kullanımın asıl amacı nikotini azaltmak olacağından esigarada likit kullanımınızın zamanla azalacağını söyleyebiliriz. Çünkü sigara ihtiyacı duyduğunuzda e-sigaranızdan bir nefes çekip esigarayı tekrar cebinize bırakabiliyorsunuz, gerçek sigarada olduğu gibi esigarayı sonuna kadar içmek gibi bir durum söz konusu olmuyor.

Elektronik Sigarada Yedek Parçalar

Bir süre sonra kullandığınız elektronik sigaranın çeşitli parçaları gerek kullanım miktarı gerekse kullanım şeklinden dolayı problem çıkartacaktır. İşte burada e-sigarada marka ve model seçimi önemli hale geliyor. Özellikle e-sigaranın atomizer denilen en önemli mekanizması kolay arıza vermeye eğimli olmakla birlikte en kalitelisini bile bir ay sonra değiştirmek gerekebiliyor.

Bu noktada size önerimiz e-sigarada ucuz ve kalitesiz markalardan kaçınmanız olacaktır. Eğer seçtiğiniz elektronik sigaradan gerekli verimi alamazsanız normal sigaraya geri dönmek gibi bir şanssızlık yaşayabilirsiniz. E-sigarada en önemli olan atomizer performansıdır . Aynı zamanda e-sigarada atomizerlerin çabuk bozulması ve başlıkların değiştirilemeyip tamamen yenilenmesi gerektiren modeller maliyeti artıracaktır. Ortalama olarak kaliteli bir atomizer ayda bir başlık değiştirmekle iyi performansını sürdürecektir. Bu da size en fazla aylık 10 ila 15 tl bir masraf çıkartır.

Genel bir toparlayacak olursak günde 1 paket ortalama fiyatta bir esigara kullanıyorsanız 1 aylık masrafınız ile size 3-4 ay yetecek en iyi elektronik sigara setini likitleri ve yedek parçaları ile alabilirsiniz.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi