Elektronik sigara ile kullanılan atomizerler hakkında yazmaya devam ediyoruz. Elektronik sigara atomizerleri arasında tank (kartuş) ve clearomizer sistemlerinden sonra gelen diğer bir sitemde DCT yada cartomizer olarak adlandırılan ve ip yani wick kullanılmayan sistemdir. Elektronik sigara ile kullanılan buharlaştırıcı sistemleri arasında belkide en zekice tasarlanmış olanı budur. Smoktech üretimi olan kaliteli ve mükemmel dizayna sahip DCT 3,5 ml atomizer size bu deneyimi en derinden yaşatacak.

Elektronik Sigara Dünyasında Cartomizer Sistemi

Elektronik sigara, size sigarayı bıraktırır. Ancak size en uygun elektronik sigara sistemini kurmanız işinizi kolaylaştıracaktır. Bu atomizerler arasında kullanması ve doldurması en rahat ancak temizlenmesi pek mümkün olmayan model DCT dir. Elektronik sigara ile kullanılan clearomizer ve cartomizer sistemleri düzgün bakımını yaptığınız sürece yaklaşık bir ay sorunsuz bir e-sigara kullanımı tanır. Bu süre sonunda da elektronik sigara ile kullandığınız sistemin tamamını değil sadece buharlaştırıcı başlıklarını değiştirirsiniz.

Elektronik sigara ile kullanılan cartomizer'in üç parçası vardır: ortadaki metal çubuğu çevreleyen tank kısmı, vidasız damla ağızlık (drip-tip) ve ortadaki metal çubuk yani atomizer. Esigara ile kartomizer kullacaksanız bu damla ağızlık clearomizerdeki gibi vidalı değil, ve dibinde, cartomizerle birleştiği yerde siyah silikon bir bant mevcut. Bu bantın yerinde kalmasına özen gösteriniz yoksa ağızlık yerinde durmaz.

Elektronik Sigara ile DCT Kullanımı

Elektronik sigara ile DCT kullanıyorsanız doldurmak için damla ağızlığı çıkartıp tankı yukarı doğru itmeniz gerekiyor, muhtelif videolarda ağızlığı atomizeri itmek için kullanabileceğinizden bahsedilse de aslında gerek yok. Cartomizeri pile bağlayın ve iki baş parmağınızla tankı yukarı doğru itin. Elektronik sigara atomizerinize likit doldurabileceğiniz kadar bir açıklık oluştuğunda şansınızı çok zorlamadan esigara dolumunu yapın. Şansınızı zorlamadan diyorum çünkü atomizerin boğulmaması için herhangi bir sıvının (yukarıdan baktığınızda) süngerimsi bölümün ortasındaki minik deliğe girmemesi gerekiyor.

Elektronik sigara atomizerinizi ilk defa doldururken süngeri (ortadaki deliğe sıvı kaçırmadan) 3-4 damla likitle ıslatmanız ve biraz sıvıyı emmesini beklemeniz lazım. Bu model elektronik sigara atomizerlerin de bir wick yok, yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi süngere benzeyen bir madde elektronik sigara likitini emiyor ve ortasından geçen tel o süngerimsi kısımda toplanan likiti buharlaştırıyor. Metal çubuğun alt kısmındaki küçük delik de elektronik sigara likitini aşağıdan yukarı doğru çekiyor.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi