Elektronik sigara ile dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri olan sigaradan çok rahat ve hızlıca kurtulacaksınız. Bir çok yöntemi denediyseniz ama hala sigara alışkanlığınız devam ediyorsa bir de elektronik sigarayı denemenizde fayda var. Elektronik sigara size beklediğinizden çok rahat bir sigara bırakma süreci vadediyor.

Neden Elektronik Sigara?

Sigaranın içinde yer alan maddelerin modern kimya sanayinden zirai ilaçlama, fare zehrinden böcek ilacına hangi alanlarda kullanıldığı artık herkes tarafından biliniyor. 4 binden fazla maddeyi sadece nikotine olan düşkünlük sebebiyle içmek “zorunda kalan” sigara tiryakileri, bu maddelerin yüzlercesinin kanser, kalp ve damar hastalıkları ve daha pek çok ciddi hastalığın ilk nedeni olduğunu da gayet iyi biliyor.

Bu kadar zararlı olan sigara alışkanlığı hakkında tüm tiryakiler bilgi sahibi olduğu halde beynin nikotine olan ve asla bitmeyen düşkünlüğü, insanların denemelerine rağmen sigaradan vazgeçememesine ve her geçen gün ölüm sürecine daha da çok yaklaşmasına neden oluyor. E-sigara olarak da bilinen elektronik sigara ise tüm bu zor sürecin çok basite indirgenmesini sağlar. E-sigara kişinin nikotinden bir anda değil de aşamalı olarak vazgeçmesini sağlayan mucize niteliğinde bir cihazdır.

Kişinin sigara içiminde olduğu gibi nikotin almasını sağlayan elektronik sigara, nikotin haricindeki yüzlercesi ölümcül hastalıklara neden olan kimyasalın alınmamasını sağlar. Elektronik sigaranın ürettiği soğuk buharın içinde yalnızca nikotin bulunur ve e-sigaradan bir nefes çekilmesi ile tıpkı sigara olduğu gibi 5-10 saniye içinde nikotin kana karışarak beyne ulaşmaktadır.

Sigarayı Bırakma Sürecinde Elektronik Sigara

Sigara içmediğin de strese giren ve asabileşen insanlar, nikotinin beyinde oluşturduğu sakinleştirici ve depresan etkinin oluşmaması sebebiyle sigara içme isteği duyar. Elektronik sigara yada diğer adıyla esigara bu durumun oluşmadan önlenmesini sağlar. E-sigara, kişinin yıllardır her gün düzenli olarak vücuduna aldığı için yüksek derecede bağımlısı olduğu nikotini tıpkı sigara içiminde olduğu gibi almaya devam etmesini sağlar. Kişi elektronik sigarayı kullanmaya başladığı anda öncelikle sağlık açısından büyük bir kazanç sağlar. Kişi kadar çevresindekilerin sağlığının da korunmasını sağlayan elektronik sigaranın buharında da kimyasal maddeler bulunmadığından, cihazın soğuk buharını dışarı üfleyen kişi pasif içicilik gibi bir duruma neden olmaz.

Elektronik Sigara ile binlerce kimyasalı vücuduna “her sigarada defalarca” almak zorunda kalmayan kişi, ilerleyen haftalarda daha düşük nikotin likitlerini kullanmaya başlar. Kişi en düşük nikotin seviyesindeki likitleri kullanmaya alıştığında, artık nikotin içermeyen ve yalnızca su buharından oluşan likitleri kullanmaya başlar. Bu süreçte psikolojik bağımlılığında üstesinden gelen kişi, esigara kullanımını da bırakabilir ve yeniden sağlıklı bir yaşama yelken açabilir…

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi