Son yıllarda gelişen teknoloji ile elektronik sigara piyasasına bir çok yeni model girdi. Dünya da elektronik sigara kullanıcılarına istedikleri farklı özelliklerde ürün yelpazesi sunan bir çok farklı model bulunmaktadır. Bu noktada ülkemizde kullanıcıların tercihlerine genel bir bakış ve en çok kullanılan elektronik sigara bataryalarının özelliklerini incelemek istedik.

Türkiye’de Elektronik Sigara Kullanımı ve Genel Tercihler

Elektronik sigara kullanıcısı olarak eğer tek kullanımlık modellerden uzak durmaya çalışıyorsanız ya da değişebilir kartuşlu modeller cebinizi yakıyorsa (büyük ihtimalle cayır cayır yakıyordur) e-sigaranızda tank sistemi, clearomizer (kıliromizer tabir edilen "clear atomizer" yani şeffaf/açık atomizer) veya cartomizer (kartomizer, kartuş atomizer) kullanıyorsunuz demektir.

Elektronik sigaralarda tek kullanımlık ya da değişebilir kartuşlu modeller temizlik istemez ve dolumları sorunsuzdur. E-sigaranızın pilini şarj eder, kartuşunu (yaklaşık normal bir sigaranın filtresi kadar büyüktür) değiştirirsiniz ve bu modelde esigara likiti ya da İngilizce tabiriyle "essential oil" veya "e-juice" kullanılmaz.

Her ne kadar normal sigaraya göre bütün elektronik sigara modelleri uzun vadede daha hesaplı olsa da Türkiye'deki yüksek fiyatlandırma hesaba katıldığında e-sigaralar arasında likit kullananların daha avantajlı olduğu düşünülebilir. Bu nedenle ülkemizde esigara kullanıcılarının tamamını likit kullanan modelleri tercih etmektedirler.

Elektronik Sigara Bataryaları Hakkında Genel Bilgiler

Elektronik sigara piyasasında şu an Türkiye'de likitli modeller için kullanılan iki farklı pil var; 510T ve eGo pilleri. E-sigarada kullanabileceğiniz birçok atomizer türü her ikisine de uyumludur ancak siz yine de alacağınız atomizer türünün elinizdeki pile uyumlu olup olmadığını sorun, araştırın.

Elektronik sigaranızın pili tam doluyken düğmesinin ışığı beyaz yanar; ışığın rengi, pil yarı doluyken açık mavi ve bitmek üzereyken koyu maviye dönüşür. E-sigaranızın pili bittiğinde veya çok uzun süre basılı tutulduğunda (yaklaşık 10 saniye kadar) ise birkaç kez yanıp söner. Hangi atomizeri kullanırsanız kullanın, pilinizin düğmesine üç (3) saniyeden çok basılı tutmayın. Pilin düğmesine ardarda beş (5) defa basarsanız pil kapanır. Mesela e-sigaranızı çantanıza koyup taşıyacaksanız ve çantanızın içinde düğmesine kazara basılmasından endişe ediyorsanız pili kapatabilirsiniz. Aynı şekilde ardarda beş defa düğmesine bastığınızda da esigaranız açılır.

Elektronik sigaranızda pillerinizi, kullanım ömrünü uzatmak açısından, sonuna kadar kullanmaya çalışın ve tamamen boşaldığında şarja takın. Esigara likiti ya da atomizerler konusunda da olduğu gibi pillerle ilgili de mitler mevcut: pilin oluşturduğu elektromanyetik alanın kanser yaptığından bahsedilmekte. Bu bataryalar örneğin cep telefonu pili gibi sürekli aktif değildir ve cep telefonu gibi sürekli cebinizde vs taşıdığınız bir ürün de sayılmaz. Kısaca: Hayır e-sigaranın pilinden ölmezsiniz.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi