Uzmanlar günde içilen bir paket sigaranın insanın cilt dokusunun yaklaşık bir gün boyunca yeterli oksijen almasını engelleyebileceğini belirtiyor. Bu yazımızda sigara kullanımı ve nikotinin cildinize olan zararlarından bahsedeceğiz. Her kadın için güzelliğin en büyük etmenlerinden biri cilttir. Peki cildinizi güzel ve sağlıklı gözükmesi için o kadar emek harcarken nasıl oluyorda sigara kullanabiliyorsunuz. Sizde elektronik sigara ile sigaradan kurtulun ve güzelliğinizi koruyun.

Sigara Güzelliğinizi Yokeder

Hava kirliliği, fabrika dumanları, endüstriyel buharlar, sigara, egzoz gazları ve stres gibi faktörler cilt yaşlanmasında önemli rol oynamaktadır. Sigarada bulunan nikotin, derideki kılcal damarların çapını azaltarak cildin beslenmesini olumsuz etkilenmektedir. Ayrıca kan dolaşımındaki oksijen oranı da sigara ile azalmakta, cilt hücreleri yeterli beslenemediğinden metabolizması uygun bir şekilde gelişmemektedir.

Sigara kullananımı çok olan insanlarda cilt yaşlanması ve ciltteki kırışıklıklar daha erken yaşlarda başlamaktadır. Alkol tüketiminde ise, özellikle yüz bölgesinde kılcal damarlardaki genişlemesi sonucu, ciltte kızarıklığa neden olan bazı cilt hastalıkları ortaya çıkmaktadır.

Sigaranın Vücudunuza Zararları

Sigaranın vücuda zararlarını burada yazmaya başlasam emin olun hepiniz onları okumaktan sıkılırsınız. Benim üzerinde duracağım konu, kadınların kimi zaman tonlarca para harcayarak düzeltmeye çalıştığı güzelliğini, her gün üzerine para vererek sigara paketlerine yaptıkları yatırımlarla bozduğuklarını hatırlatmak. Şimdi sigara kullanımı ile cildimize açtığı problemleri madde madde hatırlayalım. Gerisi sizin kararınız.

  • Dudaklarımızın iki yanından aşağı ve yukarı doğru beliren kırışıklıklar, çenede yüzeysel, yanaklarda daha derin görünen çizgiler. Dudak ve göz kenarlarında oluşan kırışıklıklar; sadece sigaranın toksik etkilerine değil, içerken dudakların çekme hareketi ve de dumandan korunmak üzere sıkça tekrarlanan göz kısma hareketlerine de bağlanmaktadır.
  • Cildinizin renksiz, kaba saba, pürüzlü görüntüsü. Yanaklar başta olmak üzere yüzünüzün zayıf, yorgun ve sağlıksız görüntüsü
  • Deri renginde mor, turuncu, kırmızı karışımı, bozlaşma tarzında değişiklik
  • Ciltte hafif lekelenmelerin olması, pul pul bazı kısımların dökülmesi
  • Tırnakların sararması, dilde kahverengi-siyah renk değişikliği, saçlarınızın çabuk kırılması ve güçsüz görünmesi.
  • Sigara A vitamini seviyesini azaltır ve kırışıklıkların oluşumunu kolaylaştırır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi