Sigara dumanının zararları saymakla bitmez ve sadece sigara içenler için değil içmeyenler için de çok zararlıdır. Sigara, puro ya da pipo içen bir kişinin yanında duran kişi hem yanan tütününün hem de sigara içen kişinin dışarı verdiği dumanı solur ve oldukça büyük bir zarar görür. Her yıl binlerce pasif içici, sigara dumanın verdiği zararlardan dolayı hastalanarak, hayatını kaybetmektedir. Elektronik sigara duman değil buhar çıkartır ve bu buhar zararlı maddeler içermez. Elektronik sigara kullanarak çevrenizdekileri koruyabilirsiniz.

Sigara Dumanı Zehirlidir

Pasif içiciler, sigara içen kişilerin yanında durarak 3.700 çeşit kimyasal gazdan zarar görmektedirler. Bunların büyük bir kısmı zehirlidir, geriye kalan kısmı da kanserojen benzopyrene ve formaldehyde gazlarıdır.Sigara dumanına ne kadar çok maruz kalırsanız, kalp krizi geçirme ve akciğer kanseri olma riskiniz o oranda artar. Sigara kullanan insanlar her ne kadar bu konuya hakim olsalarda yinede çevrelerini korumak adına sigarayı bırakmak yada en azından insanların olmadığı ortamlarda kullanmak çok zor gelmektedir.

Elektronik sigara pasif içicileri korur. Elektronik sigara ile ortaya duman değil buhar çıkar ve buhar zararlı maddeler içermez. Ayrıca hemen havaya karışarak kaybolur. Elektronik sigara kullanılmış bir ortamda kokudan eser kalmaz ve kimse rahatsız olmaz. Size de hemen elektronik sigara kullanmaya başlayarak hem çevrenizden size gelen olumsuz şikayetlerden kurtulmuş olur hemde çevrenizde ki insanların sağlığını korumuş olursunuz.

En Büyük Risk: Bebekler ve Çocuklar

Ne yazık ki, çocuklar için risk çok daha ciddidir. Çünkü, akciğerleri henüz gelişmektedir ve onlar yetişkinlerden daha fazla ve hızlı nefes alıp veririler. Sigara dumanına maruz bırakılarak, pasif içici durumuna düşürülen çocuklarda, kulak ve boğaz enfeksiyonları, bronşit ve zatürree sıklıkla görülen hastalıklardır.

Herkes için çocukları çok değerlidir. Peki o zaman neden bir çok insan çocuklarının yanında yada bulundukları ortamda sigara içmeye devam ediyor. Bu çelişkili duruma bir çok sigara tiryakisi cevap verememekte ve evde sigara içmeye devam etmekte.

Elektronik sigara ile çocuklarınızı koruyabilirisiniz. Elektronik sigara kullanmaya başladığınız andan itibaren evinizin kokusu, havası değişecek. Esigara ile değişimi sizde hemen farkedeceksiniz. Ama asıl memnun olacak olanlar rahat nefes almaya başlayacak olan çocuklarınız olacak.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi