Son yıllarda insanların en büyük sağlık sorunlarından olan sigara tiryakiliği için yeni bir kurtulma yöntemide elektronik sigara. Elektronik sigaralar size sigara alışkanlığınızdan sağlıklı ve kısa bir süre içerisinde kolayca vaz geçme imkanı verir. Elektronik sigaralar sigaranın içerisinde ki yüzlerce zararlı maddeyi barındırmaz ve elektronik sigara daha sağlıklı bir nikotin tüketme imkanı sağlar.

Elektronik Sigara Kendinize Büyük Bir İyilik İçin İlk Adım

Elektronik sigara ile sigaranın karşılaştırmasını yapmak bile aslında biraz gülünç. Günümüzde sigaranın insan sağlığı için ne denli zararlı olduğu çocuklar tarafından dahi biliniyor ancak yine de tüm bunların bilinmesine rağmen her geçen gün sigara sebebiyle ölenlerin arasına yenileri ekleniyor. En başta kalp krizinin “tam 20 kat” artmasına neden olduğu için her yıl dünya genelinde on binlerce insanın yaşamını yalnızca kalp rahatsızlıklarından yitirmesine sebep olan sigara, diğer pek çok ölümcül kanser türünün de ilk sebebidir.

Elektronik sigara ise bu zararlı alışkanlıktan tamamen kurtulmak için geliştirilen ve kullanıcının binlerce zararlı maddeye maruz kalmadan sigarayı bırakmasını sağlamayı hedefleyen bir simülasyon aletidir. Yaygın olarak e-sigara adıyla anılan cihazın sigarayı bıraktırmada oldukça etkili bir yöntem olmasının nedenini anlamak için sigaranın nasıl bu denli yüksek bir bağımlılığa ve onlarca ölümcül hastalığa sebebiyet verdiğinin iyi anlaşılması gerekir.

Sigaranın kalp ve damar hastalıkları, akciğer kanseri, solunum yolları hastalıkları, gırtlak kanseri ve daha onlarca hastalığın ilk nedeni olması; dumanının içindeki binlerce kimyasal maddeden kaynaklanır. Ancak sigara bağımlısı insanlar bu maddelerin yoksunluğundan değil, Nikotin ihtiyacından sigara içme isteği duyar. Bir başka değişle kişinin beyni vücuda alınan binlerce kimyasala ihtiyaç duymadığı halde yalnızca nikotin almak için bu 4 binin üzerinde kimyasal bombardımanına razı gelmektedir.

Elektronik Sigara ile Bağımlılıktan Kurtulun

Elektronik sigara da soruna buradan yaklaşarak, atomizeri yardımıyla kartuş bölümündeki esigara likitini “içinde nikotin olan” bir buhara dönüştürür. Bu şekilde kişi sigara içmenin nedeni olan etken kimyasalı yani Nikotini vücuda alınır ve beyin üzerinde sigara içiminde olan tesirin aynısı yapar. Elektronik sigara içen kişi gerçek sigara içiyormuş gibi tatmin duygusu hisseder ve sigara içme isteği birkaç nefeste kesilir.

Elektronik sigara cihazının buhar ürettiği sıvı yani esigara likitleri, aroma çeşitleriyle sunulduğu gibi “sıfır”, düşük, orta ve yüksek nikotin seviyelerine de sahiptir. Böylece kişi yüksek nikotin içeren elektronik sigara likitinden sıfır nikotin yani içerisinde nikotin bulunmayan elektronik sigara likitine geçiş yapabilir. Birçok elektronik sigara kullanıcısı birkaç ay içinde yüksek nikotin likitlerinden düşük seviyeli nikotin içeren likitlere geçmekte ve en sonunda da içinde nikotin bulunmayan sadece aroma içeren elektronik sigara likitlerini kullanmaya başlamaktadır. Bu aşamada kişi elektronik sigara kullanmayı da bırakabilir zira kişi nikotin bağımlılığından tamamen kurtulmuştur.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi