Elektronik sigara likiti operasyonu

Yakın geçmişte elektronik sigara ile ilgili ülkemizde ne olmuş diye Google araması yaparken karşıma elektronik sigara likiti operasyonu ile ilgili bu haber çıktı ve ister istemez düşünmeye başladım. Çünkü, ve maalesef, birçok alanda olduğu gibi bu alanda da kendimize hiç faydalı işler yapmıyoruz. Olay şöyle: İki Kimya Bölümü öğrencisi üniversite laboratuvarında elektronik sigara likiti üretip satıyorlar diye yakalanıyor ve aleyhlerinde suç duyurusunda bulunuluyor.


Belki birkaç sene içinde bu çocuklar elektronik sigara likiti dünyasında global bir marka yaratacaklardı. Nasreddin Hoca ne dersin? Sence de bindiğimiz dalı kesmiyor muyuz? Hele hele elektronik sigaranın milyonlarca insanın hayatını kurtardığı gibi bir gerçek varken?

Keşke bizde de elektronik sigara konseptine daha olumlu bakılsa da bu çocukları tutuklamak yerine destek verebilsek. Belki müthiş bir elikit üretiyorlar, belki mükemmel bir e likit üretecekler. Dünyadaki birçok elektronik sigara likiti üreten firmanın başlangıcı çoklukla böyle olmuştur, hele niş elikitler. Apple nasıl garajdan çıktıysa esigara likiti de birçok zaman aynı şekilde ortaya çıkmıştır ve çıkmaya devam edecektir.