Elektronik sigara son zamanlarda sigara kullanıcıları arasında hızla yayılan alternatif bir sigara bırakmaya yardımcı araçtır. Elektronik sigaranın sigara bırakma sürecinde size faydalarını önceki yazılarımızda anlatmıştık. Ancak öyle bir nokta var ki eğer elektronik sigara kullanımında dikkatli ve bilinçli olmazsanız nikotin bağımlılığınızı arttırmanıza da neden olabilir. Bu doğrultuda elektronik sigaranın kolay ve sağlıklı kullanımı sizi yanıltmamalı ve nikotin tüketirken dikkatli olmalısınız.

Ülkemizde Elekronik Sigara

E-sigara olarak da adlandırılan elektronik sigaralar son zamanların en etkili sigara bıraktırma aracı konumuna yükselmiş görünüyor. Türkiye’deki statüsü nedeniyle genellikle internetten satılan elektronik sigaralar son zamanlarda çok fazla çeşitlenmekte ve e-sigara piyasası müşteriyi memnun edecek şekilde yeni ürünlerle piyasa açılmaktadır.

Ülkemizde elektronik sigara piyasasının gelişmesinin ve esigaraya talebin bu kadar yüksek olmasının en önemli nedeni dünyada en fazla sigara tüketen ülkeler sıralamasında üst sıraları zorluyor olmamızdır. İlkokul çağlarına inen sigaraya başlama yaşı insanlarımızın sağlığını çok fazla tehdit etmektedir. Ve bunun içi alınan bazı kararlar ve önlemler yeterli olmamaktadır. Ancak ilerleyen yaşlarda insanlar sigaradan kurtulmak için farklı yöntemler aramaya başlamakta ve e-sigara da bunlardan biri.

Elektronik Sigara Kullanımında Önemli Nokta

Elektronik sigara aslında insanın nikotin ihtiyacını gidermeye yönelik bir çalışmadır. İnsan neden sigara içme ihtiyacı duyar sorusunun cevabı olarak nikotinin insanda yarattığı bağımlılık gösterilebilir. Bu bağımlılıktan dolayı da insanlar sigara içmedikleri zaman kendilerini kötü hissetmekte ve psikolojik olarak problem yaşamaktadırlar.Elektronik sigara verdiği tat ile nikotin tadını vererek bu ihtiyacı giderir. Ve esigara ile tiryaki kişi normal sigara içme isteği duymaz.

Fakat karşılaşılan bir problem var ki göze çarpmaması mümkün değil. Normal sigara içen bir kişi günde 10 adet sigara içiyorsa kullanımı kolay ve rahat olduğundan elektronik sigarayı elinden hiç düşürmemektedir. Normal sigaranın bir sonu vardır. Yani sigara bitti mi atarsın biter. Fakat elektronik sigara şarjı bitmediği sürece içilebilir. E-sigaranızı her yerde içilebileceği için de her dakika kullanılabilir. E-sigara çakmağa ya da kibrite ihtiyaç duymadan rahat bir kullanım sağlar.

Elektronik sigaranın en büyük artılarından birisi şu olabilir. Eğer normal sigaradan uzaklaşmak ve tamamen bırakmak istiyorsanız size yardım edebilir. Bir müddet elektronik sigara kullandıktan sonra elektronik sigarayı da bırakırsınız ve tamamen sigaradan kurtulursunuz. Size yardımcı olabilecek bir araç olarak düşünüldüğünde daha cazip gelebilir. Bu noktada elektronik sigara kullanmaya başladığınızda özellikle dikkat etmeniz gereken unsur kullanımınızı arttırmamanız olacaktır. Esigaraya başlamadan önce ne kadar nikotin kullanıyorsanız ince bir hesapla elektronik sigarayı da o kadar kullanarak başlamanız ve giderek kullanımı azaltmanız gerekmektedir.

Bu noktada E-Sigara Tamam ekibi olarak size hatırlatmak isteriz ki 1 ml esigara likiti yaklaşık olarak 1 paket sigaraya eşdeğer nikotin ve kullanım sağlar. Lütfen esigara kullanırken bunu aklınızdan çıkarmayın.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi