Artık herkes sigaranın ne kadar ne kadar zararlı olduğunu biliyor. Tütünün kanserojen olduğunu duymayan, bilmeyen kalmadı. Ancak, sigaranın zararları bununla bitmiyor, her türlü kalp ve akciğer hastalığına yol açıyor, damar tıkanıklığı felce kadar götürebiliyor. Sigara dumanından elektronik sigara ile kurtulabilirsiniz. Elektronik sigara nikotin ihtiyacınızı zararlı sigara dumanı yerine buhar ile karşılamanızı sağlar.

İlk Nefes... Ve Sonrası...

Sigara içtiğiniz anda, vücudunuz etkilenmeye başlar. Nabzınız yükselir, daha hızlı nefes alıp vermeye başlarsınız. Kan dolaşımınız yavaşlar. Sigara içinde yaklaşık 3.700 zehirli madde barındıran bir karışımdır. Bunların büyük bir bölümü kanserojendir. En zararları da karbon monoksit, hidrojen siyanid ve amonyaktır ve bu zehirli kimyasal maddeler, bir nefes sigarayla kan dolaşımınıza karışır. Bunun sonucunda, astım, ciğer yangısı, göğüs ağrıları başlar. Daha sık nezle, grip ve soğuk algınlığı geçirmeye başlarsınız.

Her on üç saniyede bir kişi, sigaraya bağlı bir hastalıktan hayatını kaybetmektedir. Her yıl dünyada 2.500.000 milyon kişi sigara yüzünden hayatını kaybetmektedir. Bu ölümlerin başlıca sebebi akciğer kanseri, ikinci önemli sebep ise kalp hastalıkları ve diğer kanser türleridir.

Sigaranın bu zararlarını artık herkes biliyor. Ancak yinede sigaradan kurtulmak, nikotin bağımlılığı nedeniyle oldukça zor. İnsanlar sigaradan kurtulmak için bir çok sigara bıraktırma ve nikotin tedavisi yöntemlerini denediler. Ancak bu yöntemlerin başarı oranı bu yüksek bağımlılık karşısında çok da başarılı olamıyor.

Elektronik Sigara ile Sigara Dumanında Kurtulun

Elektronik sigara son yıllarda sigaranın yukarıda saydığımız zararlarından kurtulmak isteyenler arasında hızla yaygınlaşmakta. Elektronik sigara ile insanlar nikotin bağımlılığını kademeli olarak düşürmekte ve bu süreçte el ve dudak alışkanlıkları devam ettiğinden çok daha rahat bir sigara bırakma süreci geçirmekteler.

Elektronik sigara ile sigaranın zararlı dumanı yerine buhar ile nikotin kullanan bağımlılar, kullandıkları nikotin seviyesini zamanla düşürmekte ve sonunda nikotin içermeyen esigara likiti tüketerek sigara ve nikotin bağımlılığından kurtulmaktalar. Elektronik sigara ile sigarayı bırakanların sayısı arttıkça toplumda elektronik sigara kullanımına olan rağbette artmakta.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi