Elektronik sigara kullanıcıları mevcut durumda doğru bilgiye ulaşmalarına yardımcı olmak için hazırlamaya başladığımız elektronik sigara terimler sözlüğünün sonuna geldik. Bu yazımızla elektronik sigara sözlüğümüz tamamlanmış olacak. Tabi ki çok daha genişletilebilir. Biz bu sözlükte kısa ve öz olarak çok fazla karşılaşacağınız elektronik sigara terimlerini paylaştık. V ve W harfleri ile sözlüğümüz tamamlanıyor.

Elektronik Sigara Kişiliğinizi Değiştirecek

-V-

  • Vape: Vapor yani buhar kelimesinden türetilmiş elektronik sigara kullanımını tanımlayan bir terimdir. Elektronik sigara bir duman değil buhar üretir ve İngilizce olarak sıklıkla bu kelime ile anılır.

  • Vaping: Buharlaştırmak olarak çevrilebilecek kelime direk olarak elektronik sigara kullanımını tanımlar.

  • Vapor: Defalarca söylediğimiz elektronik sigara duman değil buhar üretir. Bu kelimede İngilizce buhar anlamına gelir. Isıtma elemanı tarafından ısıtılan esigara likitinin buharlaşması olayıdır.

  • Vaper: Buhar kelimesinden türetilmiş başka bir kelimedir. Elektronik sigara kullanan kişiyi tanımlamak için kullanılır.

  • Vaporizer: Buharlaştırıcı, yani diğer bir söyleyişle atomizer, elektronik sigara cihazlarında e-sigara likitini buhara çeviren elemandır.

  • Vegetable Glycerin (VG): Gliserin, diğer adı "gliserol" de olan sıvı halde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirleyici olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışır; aseton da çözünür. Tıbbi gliserin şeker hastalığında şeker olarak ayrıca dıştan deriye uygulanan merhemler de ve bir çok ilaçta kullanılır. Günlük hayatta adı sayılamayacak kadar çok üründe bitkisel gliserin bulunur. Bitkisel versiyon genellikle hindistan cevizi yağından elde edilir. Elektronik sigara likitlerinde kullanılan bir kimyasaldır. Esigara likitlerin de PG ile birlikte temel bileşeni oluşturur ve yoğun buhar oluşumunu sağlar.

  • Vapegasm: Kelime olarak vapor yani buhar ve orgazm kelimelerinden türetilmiştir. Anlamı buhar orgarmı olarak çevrilsede tam olarak elektronik sigara kullanımında kişisel olarak en ideal cihaz, likit, atomizer, voltaj vb etmenlerin belirlenip tam olarak size uygun elektronik sigara kullanımını sağlamaktır.

  • Variable Voltage (VV): Değişken voltajlı cihazlara verilen isimdir. Bu tip cihazlar size kullanmak istediğiniz voltajı ayarlama imkanı sunar. Genellikle büyük boyutlu mod elektronik sigara modellerinde bu özellik bulunur.

  • Variable Wattage (VW): Değişken güç özelliği bulunan elektronik sigara modellerini tanımlar. Bu tip cihazlar size kullanmak istediğiniz gücü ayarlama imkanı verir ve en ideal buharı oluşturursunuz.

-W-

  • Wick: Kelime anlamı olarak ip, fitil anlamına gelir. Likiti buharlaştırıcıya taşıyan elemandır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi