Son yıllarda sigara bıraktırma yöntemlerine bir yenisi eklendi: Elektronik Sigara. Elektronik sigara kısa süre içerisinde büyük başarı elde ettiler. Uzun süre boyunca sigaradan vazgeçememiş yılların tiryakilerine dahi sigarayı bıraktıran bu harika cihaz, sigara üreticisi dev firmaların en büyük sorunlarından biri haline geldi. Elektronik sigara, bu dev şirketlerin karşısında bazı ülkelerde yasaklarla karşılaşırken batılı gelişmiş ülkelerde ise bu yasaklar getirilemedi ve bu ülkelerde ise sigara firmaları rakip piyasaya el atmaya başladı.

Elektronik Sigaranın Karşısında Dev Tütün Kartelleri

Son dönemde Amerika ve Avrupa’da hızla yaygınlaşan ve birbiri ardına yasaklama kararı çıkartılan elektronik sigara buna rağmen hızlı talep artışı ile karşı karşıya. Elektronik sigara piyasası he geçen gün büyümekte. Özellikle Avrupa ve Amerika’da elektronik sigara sağlığı riske atıp atmadığı tartışmalarına maruz kalırken bunun yanında kamuoyu anketleri normal sigara tüketicilerinin esigara kullanımına olan güveninin daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Anketler özellikle sigara bağımlılarının e-sigara olarak da isimlendirilen elektronik sigaraların normal sigaradan çok daha az zararlı olduğunu düşündüklerini söylüyor. Elbette yeni bir pazarın oluşması en çok da büyük sigara üreticilerini ilgilendiriyor. Onlar henüz markalarına güveniyorlar ve elektronik sigara konusuna temkinli yaklaşıyorlar.

Henüz bu konuda büyük sigara markalarından resmi açıklama gelmese de elektronik sigara pazarının hızlı bir şekilde büyümeye devam etmesi en çok onları üzecek gibi. Zira tütün ürünleri üreticileri markalarına güvense de pazar kaybetme endişesi yaşamadıklarını düşünmek pek akıllıca olmayacaktır.

Elektronik Sigara Piyasasında Sigara Firmaları

Elektronik sigara sigara firmalarını korkutuyor mu? İşte bu soru şu anda Amerika’da en çok sorulan soruların başında geliyor. Ülkemiz de olmak üzere bazı gelişmekte olan ülkelerde elektronik sigara hiç bir bilimsel gerçeğe dayanmadan yasaklatıldı. Acaba bu yasakların arkasında hangi gerekçeler var? Bu sorunun cevabını size bırakıyoruz. Ancak esigara satışlarında hızla artan ivme mutlaka onları da korkutuyor olmalı.

Özellikle Amerika’da dev sigara üreticilerinin izleyecekleri yollar da tartışılıyor. Elektronik sigara üzerine dev bütçeleri ile kara propaganda ve yasak getirmeyi denediler. Ancak ABD’de pek başarılı olamadırlar. Diğer bir yol da yasaklatmak korkmak yerine pazarda kendilerinin de yer almaları olabilir deniliyor. Bu kapsamda ABD’de bazı sigara üreticisi firmalar kendi markalarını üretmekte bazıları ise elektronik sigara firmalarını satın alarak pazara girmekte. Kısaca elektronik sigara pazarı yakın zamanda çok yeni gelişmelere gebe gibi görünüyor..

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi