Elektronik sigaralarda kullanılan sistemler hakkında yazmaya devam ediyoruz. Elektronik sigaralarda tank (kartuş) ve clearomizer sistemlerinden sonra gelen diğer bir sitemde DCT yada cartomizer olarak adlandırılan ve ip yani wick kullanılmayan sistemdir. Elektronik sigaralarda kullanılan buharlaştırıcı sistemleri arasında belkide en zekice tasarlanmış olanı budur.

Elektronik Sigaralarda DCT Sisteminin Farkı

Elektronik sigara sistemleri arasında kullanması ve doldurması en rahat ancak temizlenmesi pek mümkün olmayan model budur. Elektronik sigaralarda clearomizer ve cartomizer sistemleri düzgün bakımını yaptığınız sürece yaklaşık bir ay sorunsuz bir e-sigara kullanımı tanır. Bu süre sonunda da elektronik sigaranızda kullandığınız sistemin tamamını değil sadece buharlaştırıcı başlıklarını değiştirirsiniz. Bu da size e-sigara kullanımında uzun vadede düşük bir maliyet tanır.

E-sigaralarda kullanılan cartomizer'in üç parçası vardır: ortadaki metal çubuğu çevreleyen tank kısmı, vidasız damla ağızlık (drip-tip) ve ortadaki metal çubuk yani atomizer. E-sigarada ki bu damla ağızlık clearomizerdeki gibi vidalı değil, ve dibinde, cartomizerle birleştiği yerde siyah silikon bir bant mevcut. Bu bantın yerinde kalmasına özen gösteriniz yoksa ağızlık yerinde durmuyor.

Elektronik sigaralarda kullanılan bu modelin en büyük sorunu damla ağızlığın yerine çok zor oturması ve takıp çıkartırken kolayca kırılabilmesi. Dolayısıyla e-sigaranızı kullanırken her dolum biraz risk içeriyor, dikkatli olmanız ve ağızlığı kırmamanız konusunda uyarma gereği duyuyoruz.

Elektronik Sigarada DCT Sistemi Kullanımı

Elektronik sigaranızı doldurmak için damla ağızlığı çıkartıp tankı yukarı doğru itmeniz gerekiyor, muhtelif videolarda ağızlığı atomizeri itmek için kullanabileceğinizden bahsedilse de bence gerek yok. Cartomizeri pile bağlayın ve iki baş parmağınızla tankı yukarı doğru itin. E-sigaranıza likit doldurabileceğiniz kadar bir açıklık oluştuğunda şansınızı çok zorlamadan esigaranızı doldurun. Şansınızı zorlamadan diyorum çünkü atomizerin boğulmaması için herhangi bir sıvının (yukarıdan baktığınızda) süngerimsi bölümün ortasındaki minik deliğe girmemesi gerekiyor.

Elektronik sigaranızı ilk defa doldururken süngeri (ortadaki deliğe sıvı kaçırmadan) 3-4 damla likitle ıslatmanız ve biraz sıvıyı emmesini beklemeniz lazım. Bu model e-sigarada bir wick yok, yukarıdaki resimde de göreceğiniz gibi süngere benzeyen bir madde esigara likitini emiyor ve ortasından geçen tel o süngerimsi kısımda toplanan esigara likitini buharlaştırıyor. Metal çubuğun alt kısmındaki küçük delik de esigara likitini aşağıdan yukarı doğru çekiyor.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi