Elektronik sigara almak isteyenler çoğunlukla bilgi kirliliğinden yakınmakta. Biz de elektronik sigara kullanımına yeni geçmek isteyenler için elektronik sigara hakkında en doğru kararı verebilmeleri adına kendi yapacakları araştırmalarda yardımcı olmak istedik. Bu doğrultuda elektronik sigara terimler sözlüğü hazırlamaya başladık ve sizlerle paylaşıyoruz. Elektronik sigara sözlüğümüz F,G,H ve I-İ harfleri ile devam ediyor.

Elektronik Sigara Sizi Başka Biri Yapacak

-F-

  • Food and Drug Administration (FDA): Amerikan Gıda ve İlaç denetleme kurumunun kısaltılmış adıdır. Amerikan ürünleri alınırken bu kurum onayı aranması tavsiye edilir. ABD’de elektronik sigara tartışmaları sürerken sıklıkla adı anılmış bir kurumdur.

  • Filler Material: Elektronik sigara buharlaştırma sistemlerinde Cartomizer veya Atomizerlar da, esigara likitini emen dolgu malzemesini tanımlamak için kullanılır.

-G-

  • Gurgling: Elektronik sigara buharlaştırma sistemlerinde yanma odasına aşırı likit dolma durumunda çıkan hışırtılı sesi tabir etmek için kullanılır. Biz türkçede “hışırtı” desek de olur. E-sigara ile nefes çekme şiddetini azalttığınız da çoğu zaman kaybolur. Geçmediği zaman pil haznesine atomizer'in altından akıtma (leak) yapar.

  • Gear: Mod cihaz olarak tanımlanan değişken voltajlı elektronik sigara modellerinden fiyatı uygun olan bir tanesidir. Kullanımda değişken voltajlı elektronik sigara bataryasından beklediğiniz her şeyi verir.

-H-

  • High Resistance (HR): Yüksek Direnç anlamına gelir. Elektronik sigara buharlaştırma sistemlerinde standart direnç değerlerinden daha yüksek değerlere sahip olan Cartomizer veya Atomizer'a verilen addır. Kullanımı için APV gerektirir, daha yüksek voltaj değerlerinde çalıştırılmasına olanak sağlar, elektronik sigara ile daha az akım çekilerek aynı gücün elde edilmesi için kullanılır. Böylece pilin ömrü uzar.

  • Hexocell: Bir esigara likiti üreticisi kimya şirketidir. Natura likitlerle ortak bir üretim yapar. Natura elektronik sigara likitlerin aksine VG bazlı değil PG / VG bazlı likitleri, kaliteli elektronik sigara likitleri arasındadır.

-I-

  • IMR: Lityum İon şarj edilebilir pillerde Manganez kullanılan modellerdir.

  • ICR: Lityum İon şarj edilebilir pillerde Kobalt kullanılan modellerdir.

  • Inhale: İngilizce nefesi içinize çekmek anlamına gelir. Elektronik sigara kullanımında ise oluşan buharı, solumak - içine çekmek anlamında kullanılır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi