Son yıllarda giderek kullanımı artan elektronik sigara çok kısa süre içerisinde sigara tiryakileri arasında önemli bir tercih olmayı başardı. Elektronik sigaraya olan talep ülkemizde de sigara tüketimi fazla olduğundan önemli bir boyuta ulaştı. Bu noktada elektronik sigara ilerleyen yıllarda sigaranın yerine geçip daha sağlıklı bir seçenek olarak tercih edilmesi hiç de şaşırtıcı olmaz.

Elektronik Sigara ve Tiryakilik

Elektronik sigara yada diğer adıyla e-sigara kullanarak sigara alışkanlığınızdan kurtulma imkanına erişebilirsiniz. Sigaranın ne kadar zararlı bir alışkanlık olduğunu bilmeyenimiz yok. Ancak insanlar ne kadar mücadele ederlerse etsinler bu alışkanlıktan kurtulmakta zorlanabilmektedirler. Sigara alışkanlığı yoğun bir tiryakilik yapmaktadır. Tiryaki sigara eksikliğinde yani sigarasını içemediğinde gergin ve sinirli olmaktadır. Bütün Sigara yöntemlerinde tiryaki sigaraya karşı hissettiği aşırı yoksunluk hissi ile yeniden sigarayı içmeye başlayarak bu kötü alışkanlıktan kurtulamamaktadır.

Elektronik sigara içine koyduğunuz esigara likitini buharlaştırarak sigara benzeri buhar yordamıyla nikotin tüketmenizi sağlar. Esigara likitinden düzenli olarak nikotinli buhar çekilmesi sistemi ile çalışan cihaz tiryakinin ilk etapta yoğun olarak hissettiği nikotin yoksunluğunun önüne geçerek sürecin daha kolay atlatılmasını sağlamaktadır. Son yıllarda kullanımı artan elektronik sigara fiyatları da tiryakilerin işini kolaylaştırmaktadır. Ucuz elektronik sigara fiyatları birçok insanın bu alışkanlıktan kurtulması için kolaylık olmaktadır. E-sigara içerisinde bulunan nikotinli sıvının nikotin derecesi tiryakinin alışkanlık derecesi ile paralel olarak ayarlanmaktadır.

Elektronik Sigara ile Sigaradan Kurtulmak

Sigarayı bırakmak için size en uygun elektronik sigarayı temin etmeniz önemlidir. E-sigara modelleri son yıllarda çeşitlenmekte ve her kullanıcıya kendine uygun seçeneği sunmaktadır. Bu noktada elektronik sigara alırken öncelikle iyi araştırmalı ve size en uygun model esigarayı tercih etmelisiniz. Güvenli ve ucuz elektronik sigara ile tütün alışkanlığınızdan kurtularak rahat bir nefes alabilirsiniz. Tütün kullanımı kanser, koah, nefes darlığı, kalp hastalıkları gibi hayatı tehdit eden rahatsızlıkları tetikleyen bir unsurdur.

Bu sebeple zaman kaybetmeden bir esigara alarak tütün alışkanlığınızdan kurtularak sağlıklı yaşamalısınız. Bu etmenler bile yakın zamanda elektronik sigaraya talebin daha fazla artacağı ve insanların normal sigara kullanımından uzaklaşacağının bir göstergesidir. Ancak hiç şüphesiz elektronik sigarayı alırken asıl amacınız sigara yerine kullanmak olmamalıdır. E-sigarayı sigara alışkanlığınızdan kurtulmak için bir araç olarak görmeli ve belirili bir süre sonra nikotin seviyenizi kademeli düşürerek en sonunda ise elektronik sigara kullanımını da tamamen bırakmalısınız.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi