Gelişen teknoloji ile birlikte elektronik sigara modelleri de farklılaştı. Elektronik sigara kullanıcıları için şu anda piyasada onlarca çeşit ve kalitede model bulunmaktadır. Elektronik sigara modelleri arasında bazıları mod cihaz olarak tanımlanan büyük boyutları ve mükemmel performansı olan ürünleri, bazıları ise küçük ve şık tasarımlı ürünleri tercih etmekte. Elektronik sigara parçaları modelden modele, markadan markaya değişkenlik gösterir. Elektronik sigara bataryaları da kendi aralarında otomatik e-sigara bataryası ve mekanik elektronik sigara bataryası olmak üzere iki sınıfa ayrılır. Bu yazımızda elektronik sigara bataryalarında kullanılan otomatik sistemden bahsedeceğiz.

Elektronik Sigara Batarya Tipleri

Elektronik sigara ile birlikte kullanılan birçok değişik tip, boy ve güç özelliği olan batarya bulunur ama hepsinin asal görevi elektronik sigara atomizerine enerji göndererek elektronik sigara likidini buharlaştırmaktır. Tecrübeli esigara kullanıcılarının bildiği gibi bazı bataryalar düğmeli olur; bu elektronik sigara bataryaları mekanik bataryadır ve düğmesine basarak çalıştırılır. Mekanik elektronik sigara bataryasının enerji akımı yaratması için bataryanın üstündeki düğmeye basmak gerekir.

Madalyonun diğer yüzünde ise otomatik esigara bataryası bulunmaktadır. Otomatik batarya ise çalışmak için düğmeye ihtiyaç duymaz. Elektronik sigara atomizeri için gerekli enerji hiçbir mekanik sisteme gerek olmadan çalışır. Otomatik elektronik sigara bataryasının çalışma prensibi şöyledir: Nefes çekildiğinde cihazın içindeki sensörler kendiliğinden devreye girer. Yani otomatik bataryalı e-sigara modelleri çektiğiniz nefese duyarlıdır. Siz nefes çekince hassas algılayıcılar sayesinde batarya çalışmaya başlar ve elektronik sigara likitini buharlaştırır.

Elektronik Sigara Kullanımında Otomatik Batarya

Otomatik bataryalı elektronik sigara modelleri genellikle minimal elektronik sigara denilen, gerçek sigaraya benzeyen modellerdir. Otomatik bataryalı elektronik sigara modelleri kullanım açısından gerçek sigaraya çok benzer ve sigarayı bırakmak için biçilmiş kaftandır. Otomatik bataryalı modeller normal sigara gibi parmaklar arasında tutulabilir. Otomatik bataryalı elektronik sigara boyutları normal sigara kadar olduğu için bu tür modeller her açıdan en gerçekçi sigara keyfini yaşatır.

Elektronik sigara kullanıcıları için bu küçük bataryaların tek sorunu çok çabuk bitecek olmasıdır. Bu nedenle size Janty Neo Klasik Otomatik Siyah bataryalardan bahsetmek istiyorum. Sistem olarak minimal otomatik bataryalarla aynı özelliklere sahiptir ancak boyut ve enerji kapasitesi 650 mAh lityum batarya ile size çok daha uzun süre kullanım sağlar. Janty promizerler ile likit tüketimi fazla olan ancak otomatik bir batarya kullanmak isteyen elektronik sigara kullanıcıları için oldukça uygundur. Elektronik sigara ile sigarayı bırakmak kolaylaşır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi