Elektronik Sigara, sigara tiryakileri arasında hızla kullanımı yayılan alternatif bir ürün olarak karşımıza çıkmakta. Ülkemizde de sigara bağımlılığı oranlarının çok yüksek olduğundan elektronik sigaraya olan ilgide oldukça yüksektir. Bu noktada elektronik sigara ile sigara alışkanlığınızı hem kendinize hem çevrenize zarar vermeden bırakmanın alternatif bir yöntemi olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Genel Özellikleri ile Elektronik Sigara

Sigarayı bırakmak isteyenlere hem sağlıklı hem pratik hem de ekonomik bir alternatif sunan elektronik sigara (e-sigara), içen kişi haricinde çevredeki insanların da zarar görmemesini sağlayan ve bu sebeple de dünyanın pek çok farklı ülkesinde kullanılan bir sigara simülatörüdür. E-sigara olarak tanınan ve sigarayı bırakmayı büyük oranda kolaylaştıran bu cihaz, nikotin bağımlılığını hedef alarak kişinin sigaradan tamamen kurtulmasını sağlamaktadır.

Sigaranın onlarca kanser, kalp ve damar hastalığı gibi ölümcül sorunlara neden olmasının nedeni; sigara dumanıyla birlikte binlerce kimyasalın da vücuda girmesidir. Elektronik sigara bu kimyasalların “hiçbirini” içermeyen bir duman üretmekte ve bu dumanın da içinde yalnızca nikotin maddesi bulunmaktadır. Merkezi Sinir Sistemi ve beyin üzerinde anında etki ederek kişinin sigaradan tüm zararlarını bilmesine rağmen vazgeçememesine neden olan nikotin, bağımlılık yaratma konusunda dünya üzerinde bilinen en kuvvetli birkaç maddeden biridir.

Elektronik Sigara ile Sigarayı Bırakmak

Elektronik sigara içimi ile birlikte kişinin nikotini vücuduna alması, sigara içme isteğinin de anında tatmin olmasına neden olur. Zira elektronik sigaranın sıvı kartuşu içinde bulunan atomizer sayesinde buhara dönüştürülmekte ve esigara da bu dumanın içinde bağımlılığa neden olan nikotin bulunmaktadır. Böylece kişinin beyni esigara kullanımı ile sigara içiminde olduğu gibi nikotin sebebiyle etki altına girmekte ve nikotinin depresan etkileri kişi tarafından anında hissedilmektedir. Sigara içme isteği geldiğinde “kokusuz, izmarit derdi olmadan, çevredekileri zehirlemek için dışarı çıkma zorunluluğu olmadan” elektronik sigaradan birkaç nefes çekmek; kişinin sigara içmiş gibi tatmin olması için yeterlidir.

Elektronik sigara içen kişiler akciğerlerine çektikleri soğuk dumanı geri üflediklerinde, ortama da binlerce kimyasal madde vermemektedir. Bu nedenle elektronik sigara içen kişiler çevreyi sigara gibi pis bir şekilde kokutmazlar. E-sigara kullanımında kıyafetlerin ve ortamdaki eşyaların üzerine de herhangi bir koku sinmesi gibi bir durum söz konusu değildir.

E-sigara, sıvı kartuşlar sayesinde nikotin üretmektedir. Bu sıvının kullanımla bitmesi halinde yeni esigara alınması gerekmemekte, sadece makul fiyatlara satılan sıvıların yani e-sigara likitlerinin alımı ile kartuşun doldurulması yeterli olmaktadır. Kişi esigara kullanmaya yoğun nikotin içeren sıvılarla başlayıp, en son aşamada dudak alışkanlığından kurtulmak için nikotin içermeyen e-sigara likitlerine geçmelidir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi