Elektronik sigara hakkında ülkemizde bir bilgi kirliliği mevcuttur. Elektronik sigara kullanıcıları bu ortamda en doğru bilgiye ulaşırken zorlanmakta. Bizde elektronik sigara için kullanılan terimleri size tanıtıp, doğru bilgiye ulaşmanızı kolaylaştırmak istedik. Bu ilk makalemizde A harfi ile başlayıp ilerleyen günlerde elektronik sigara sözlüğümüzü tamamlamış olacağız.

Elektronik Sigara ve Parçalarını Daha Yakından Tanıyın

-A-

  • Atomizer (Atty): Elektronik sigara modellerinde kullanılsada atomizer dediğimiz parça kelime olarak aslında parfüm şişelerinin başına takılan sprey parçasının ingilizcedeki karşılığıdır. Bizim durumumuzda ise elektronik sigara atomizeri, genellikle yuvarlak kapalı bir metal içine yerleştirilmiş buharlaştırıcıya verilen addır. Bu gruba Ego-T, İmist örnek verilebilir. Ancak daha genel olarak elektronik sigara kullanıcıları arasında. yanlış kullandım da olsa, bütün buharlaştırıcıları anlatırken kullanılır.

  • Analog: Bu kelime bir elektronik terimidir. Analog ve Dijital Elektronik bulunur ve Dijital olan parçalar diyelim göreceli olarak Analog olanlardan daha gelişmiş kabul edilir. Elektronik sigara, Dijital sigara olarak kabul edilirse, Analog ise normal yakılarak içilen tütün mamüllerini anlatmak için kullanılır.

  • Advanced Personal Vaporizer (APV): Elektronik sigara modelleri arasında APV'ler normal elektronik sigara pillerinin daha ileri ve kişiselleştirilmiş versiyonlarıdır. Genellikle VV - Ayarlanabilir Voltaj, VW - Ayarlanabilir Güç özellikleri barındırır. Mod e-sigara olarak da tanımlanabilir.

  • Adapter: Adaptör olarak türkçelişterilen kelime elektronik dilinde çevirici anlamı taşır. Elektronik sigara şarj cihazlarına da adaptör denir, çünkü şebeke gerilimini elektronik sigara şarjına uygun gerilim değerine çevirir. Bir diğer anlamı ise elimizdeki esigara pillerinin başlıklarının uygun olmadığı buharlaştırıcı tiplerini kullanabilmemiz için o başlık tipine uygun çevirme işlemini yapan metal parçalardır. Elektronik sigara piyasasında 510, 802 vb isimlerle anılırlar.

  • Automatic (Auto): Elektronik sigara kullanırken nefes çekildiğinde aktive olan bir tür batarya türüdür. Bu tip esigara bataryaları genellikle sigaraya daha çok benzeyen, küçük ebatlı modellerde kullanılır. Ancak bataryaya sıvı teması ile kolay bozulabilmeleri en büyük handikaplarıdır.

  • All Day Vape: İngilizce bir terimdir. Elektronik sigara kullanırken bütün gün kullansanız bile boğazınızı veya ağzınızı rahatsız, tahriş etmeyen likitleri anlatmak için kullanılır.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi