Elektronik sigaralar kullanıcılar için sadece kullanım kolaylığı sağlar. Asıl tükettiğimiz ve hem aldığımız keyfi hemde sağlığımızı etkileyen faktör likitleridir. Bu noktada elektronik sigara kullanıcılarının en büyük sorunu kendileri için en doğru likit aromasını bulmaktır. Özellikle uzun süre tek likiti kullanmak zamanla elektronik sigaradan aldığımız tadın azalmasına neden olur. Eğer hep aynı e-sigara likitini kullanıyorsanız, zaman içerisinde en başta verdiği tadı vermemeye başlar.

Elektronik Sigara Likitlerini Değiştirerek Kullanın

Elektronik sigara kullanırken likitlerden hep çok yoğun tat almak istersiniz. Burada yapılması gereken elinizde en az üç değişik aromalı esigara likiti bulundurmak ve aralıksız olarak uzun bir süre sadece tek bir likit kullanmamak olacaktır. Diyelim ki çok sevdiğiniz bir esigara likitini keşfettiniz ve hep bu esigara likitini kullanıyorsunuz. 10-15ml içtikten sonra bir baktınız hem boğaz vuruşu azaldı, hem de aynı tadı vermemeye başladı. Bu noktada yapılması gereken sevdiğiniz başka bir e-sigara likiti alarak bu değişik aroma kullanmak. Bu yeni e-sigara likitinin buharını boğazınızda daha iyi hissedecek, tadını tam ve doygun bir şekilde alacaksınız.

10-15ml sonra yine aynı döngü tamamlanacak ve yine esigara likitinin verdiği hazda azalma yaşanacak. Bu noktada yine yeni bir e-sigara likiti kullanarak buhardan aldığınız hazzı maksimuma çıkarabilirsiniz. Bu üçlü elektronik sigara likiti döngüsü tamamlandığında ise en başta kullandığınız likite dönüş yaptığınızda eskiden aldığınız hazzın aynısını yaşayacaksınız.

Elektronik Sigarada Lezzeti Etkileyen Diğer Faktörler

Elektronik sigara likitlerinin boğazda bazen zayıf hissedilmesi ve tadının yavan olması sırf kullanılan esigara likitine karşı oluşan bağışıklık olmayabilir. Elektronik sigaranızdan en iyi buhar performansını alabilmek için aşağıdaki faktörler de ciddi birer etkendir.

Herşeyden önce pillerinizin şarjlı ve sağlam olmasına dikkat edin; sorunsal e-sigara pilleri buharlaştırıcınızın işlevselliğini negatif etkileyebilir. Elektronik sigara likitlerinin en iyi şekilde ayrıştırılıp içindeki aroma moleküllerinin adam gibi salınabilmesi için atomizerinizi temiz tutmak da çok önemlidir. Düzgün çalışmayan bir atomizer size yanık ve kötü bir tat sağlayacaktır. Elektronik sigara likitlerini güneşten uzak, fazla sıcak olmayan bir ortamda saklamak iyi olacaktır. Ayrıca son kullanma tarihi geçmiş esigara likitleri kullanmak da buharın tadını ve boğazda hissedilişini olumsuz yönde etkileyecektir.

Sigarasız, sağlıklı ve mutlu günler dileğiyle...

E-Sigara Tamam Ekibi